Президент Ющенко вважає, що російські керівники втратили відчуття реалій

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 9.01.2009 23:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6453

Заяви керівництва Російської Федерації щодо відносин України й Росії у газовій сфері принижують не лише Україну, але й Росію.

На цьому наголосив Президент України Віктор Ющенко на спільній з прем'єр-міністром Чехії Міреком Тополанеком на прес-конференції сьогодні в Києві. Він вважає ці заяви, що в останній час лунали від керівництва Росії, некоректними.

«Абсолютно значна частина цих заяв не відповідають дійсності. Для мене, як Президента України, неприйнятні звинувачення в тому, що Україна краде газ. Україна газ не краде. Якщо російська сторона має іншу думку, то контракт передбачає подати відповідні позови і через суд встановити правду», - підкреслив Ющенко.

«Такого роду заяви не зміцнюють дружбу, взаємну довіру, а дискредитують, переконаний, не тільки Україну, але й Росію», - сказав Президент. «Це не принцип організації двосторонніх відносин в третьому тисячолітті», - додав він.

Глава Української держави також назвав неприпустимими заяви про те, що Україна не розрахувалась за спожитий газ. «Думаю, що в Європі мало країн, які авансом розрахувались за грудень місяць. Україна розрахувалась. І за всі борги», - сказав Ющенко. Він додав, що є і багато інших заяв, які у нього викликають принаймні здивування, зокрема, і «оцінки політичного ладу та системи, роботи державних інституцій».

На його думку, метою таких дій є намір перекласти невиконання російською стороною власних зобов'язань на Україну.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.