Газові переговори знову у тупику. Кремль умисно виставляє захмарні ціни

Автор/джерело -  © УНІАН-Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 10.01.2009 22:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6459

Кремль випробує Україну на міцність. Триденні переговори Нафтогазу з Газпромом завершилися тим, чого варто було очікувати - завідомо неприйнятними пропозиціями та адекватною реакцією на них.

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Олег Дубина повідомив, що триденні переговори з РАО «Газпром» щодо поставок газу в Україну завершилися безрезультатно.

Про це він сказав журналістам в аеропорту «Бориспіль» в суботу ввечері, повертаючись з переговорів у Москві.

За словами Дубини, ціна на газ, запропонована російською стороною для України, становить 450 доларів за тисячу кубометрів. «Такої ціни майже немає в Європі», - зазначив керівник «Нафтогазу України».

Як заявив Дубина, надалі переговори мають відбуватися на вищому рівні.

Від “Аратти”: як слід розуміти, кремлівські стратеги, очевидно, грають у ва-банк. Бо у іншому разі - треба вже говорити про медичний діагноз.

Очевидно, що в даному випадку, казати про якісь економічні закони ціноутворення і тому подібне - просто марне витрачання часу й сил. Так само, просто знущанням буде згадка про стратегічне партнерство братських народів. Взагалі, будь-яка згадка про російський та український народи, у контесті дій кремлівських вихідців Луб'янки, є просто приниженням національної гідності. Бо навряд чи дії Дмітрія Медвєдєва і Володимира Путіна відповідають волі маленьких росіян і українців, в цьому ми абсолютно переконані.

І справа абсолютно не у газі. І навіть не у стратегічній трубі. Очевидно, що Москва востаннє, відчайдушно намагається захопити Україну та поставити нас, українців (хохлів, як кажуть у Кремлі), у холопське стійло.

І що ми на те маємо відповісти?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.