Жінки не мають довіри до реклами з ідеальними моделями

Автор/джерело -  © Lenta.ru



Дата публiкацiї - 11.01.2009 13:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6461

Більшість жінок не мають довіри до товарів, в рекламі яких задіяні лише білі, молоді і надто стрункі дівчата, пише 10 січня The Guardian. Такі попередні результати дослідження, проведеного фахівцями Кембріджського університету.

Вдале використання моделей в рекламній кампанії Dove

В опитуванні взяли участь близько двох тисяч жінок різного віку, що проживають у Великобританії, США, Китаї, Індії, Бразилії, Канаді, Кенії та Йорданії. Жінки старше 25 років не готові довіряти рекламі, в якій товари і послуги рекламують білі дівчата віком від 16 до 24 років, фігура яких відповідає стандартам модельного бізнесу. Виняток становлять китаянки, які, навпаки, тяжіють до реклами з "ідеальними" образами.

За словами одного з дослідників - Бена Баррі, творцям реклами недостатньо просто використовувати в кампаніях моделей, фігура яких нагадує реальних жінок. Споживачі жіночої статі можуть ототожнювати себе тільки з тими героїнями реклами, з якими у них співпадають щонайменше три параметри: раса, вік і фігура. Виходячи з цього, Баррі порекомендував задіювати в рекламних кампаніях різних жінок, щоб охопити ширшу аудиторію.

Проте, жінки не хочуть бачити в рекламі таких же осіб, як на вулиці. Моделі повинні бути схожими на потенційних покупниць, але при цьому належати до світу моди. Дослідники також назвали недоцільним використання молодих моделей, що стало традиційним, в рекламі товарів розкоші, оскільки часто купівельна спроможність жінок старшого віку вища.

Повні результати дослідження поки не опубліковані, і фахівці не підвели остаточний підсумок. Коментуючи проведені опити, професор маркетингу з Лондонської школи бізнесу Педді Барвайз відзначив, що може існувати різниця між тим, що учасники розповідають дослідникам, і тим, як вони поводяться, коли справа доходить до вибору товарів або послуг.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.