Українська книга ожила

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 8.08.2006 19:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=647

Всеукраїнський рейтинг «Книга року» за підтримки Міністерства культури і туризму України починає проект «Книги незалежного 15-річчя, які вплинули на український світ».

«Ми хочемо подивитися, які книжки українці вважають кращими, найважливішими, – сказав Костянтин Родік, головний редактор журналу «Книжник-review». – Подібні проекти дуже популярні в світі. Спочатку кращих визначили експерти – вони віддавали перевагу популярним книгам з великими тиражами. Для складання рейтингу з 70 тисяч книг, виданих в Україні, були відібрані по тридцять в кожній з семи номінацій: «Хрестоматія», «Червоний Лист», «Софія», «Минувщина», «Обрії», «Візитівка», «Дітяче свято». Тепер настала черга читачів», повідомляє сайт "Територія А" .

Так, до 10 серпня на сайті www.bookukrbest.kiev.ua організатори проекту пропонують визначитися з своїми читацькими враженнями за роки незалежності України. У списках «кандидатів», як книги українських авторів, так і переведена література.

Результати ж обнародують під час IV Всесвітнього форуму українців, який пройде в Києві з 18 по 20 серпня, а нагородять – у вересні в Львові на Форумі видавців.

Тож, як бачимо, українська книга починає оживати!!!


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.