Нардепи зацікавилися махінаціями Фірташа

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 13.01.2009 11:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6470

Нардеп Анатолій Гриценко зажадав відповіді від Антимонопольного комітету: як і хто дозволив Фірташу стати хазяїном регіонального газового крану?

Голова парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко вимагає від в.о. голови Антимонопольного комітету України Олександра Мельниченка невідкладно перевірити інформацію щодо придбання газотрейдером RosUkrEnergo контрольних пакетів українських підприємств з постачання газу (облгазів та міськгазів) і отримання відповідного контролю над 75% обсягу газу, що продається в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Гриценка.

Парламентарій звернувся з відповідним листом до Мельниченка, вказавши, що про наведений факт заявив особисто співвласник RosUkrEnergo Дмитро Фірташ в інтерв'ю: "RUE вже контролює 75% продажів газу в Україні". Точний перелік придбаних RUE облгазів чи міськгазів не наводився.

Гриценко наголосив, що Антимонопольний комітет України не оприлюднював інформації про надання дозволу газотрейдеру RosUkrEnergo чи афільованим з ним особам на отримання контролю над підприємствами з постачання газу в Україні.

"Таким чином, якщо набуття контролю над такими підприємствами має місце, RosUkrEnergo допустило порушення Закону України "Про захист економічної конкуренції", а саме – здійснило концентрацію без отримання попереднього дозволу Антимонопольного комітету", - зазначив голова парламентського комітету.

"Мені незрозуміло, чому держава Україна дозволила, щоб компанія, зареєстрована у Швейцарії, співвласником якої є російський "Газпром" і окремі фізичні особи з України, перебрали на себе контроль за розподілом 50 млрд. кубометрів газу в Україні", - заявив Гриценко.

Від “Аратти”: якщо пан Фірташ сказав правду у своїх інтерв'ю для іноземних журналістів, то у повітрі чітко запахло криміналом. При чому не тільки у відношенні посадовців АМКУ, а й ФДМ.

Можливо, що це розслідування дасть нам відповідь на мотивацію досить дивного альянсу соціалістки Семенюк-Самсоненко та Президента Віктора Ющенка.

Нагадаємо, що з-за небажання звільнити Голову ФДМ Президент порушив коаліційну угоду правлячої коаліції, що врешті й спричинило її розвал та переформатування.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.