Стецьків переконаний - Україна не віддасть ГТС

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 13.01.2009 11:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6471

Приватизація ГТС заборонена українським законодавством, це суперечить українським національним інтересам.

Про це сказав народний депутат від Блоку НУ-НС Тарас Стецьків.

Коментуючи заяву прем'єра РФ Володимира Путіна про те, що Росія готова взяти участь у приватизації української ГТС у разі її згоди, політик зазначив: "Заяви Путіна - це його заяви для самого себе. Це неможливо, і цього не буде в жодному випадку, тому що тоді Україна просто залишається без того елементу, який "тримає" її незалежність".

Політик вважає, що заяви прем'єра Росії "робилися для Європи".

"Взагалі, це все гра з так званою крадіжкою газу. Одна з цілей цих заяв - чинити тиск, у тому числі й за допомогою Європи, на Україну, щоб вона погодилася на приватизацію своєї ГТС. Ця ідея провалилася. І заяви Путіна вже просто за інерцією робляться. Україна не піде на приватизацію своєї ГТС", - відзначив Т.Стецьків.

Як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив про те, що Росія готова взяти участь у приватизації української ГТС у разі її згоди.

Путін нагадав, що свого часу Україна, Росія та Німеччина підписали меморандум про створення міжнародного консорціуму, можливо, із залученням Італії та Франції, "який бере в оренду газотранспортну систему України".

"Але ми можемо брати участь і в приватизації, якщо українська держава захоче", - сказав російський прем'єр.

Водночас посол України в Росії Костянтин Грищенко на брифінгу в понеділок у Києві відзначив, що приватизації газотранспортної системи України не буде.

"Ні про яку приватизацію, ні про яке привласнення цієї системи (ГТС) не може бути й мови", - сказав Грищенко.

Він підкреслив, що магістральні газопроводи будуть українською власністю, а їхніми операторами залишаться українські оператори.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.