Нардепи розлідуватимуть куди йде газ

Автор/джерело -  © УНІАН-Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 13.01.2009 15:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6476

Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію з питань розслідування функціонування газотранспортної системи України та забезпечення газом споживачів у 2008-2009 роках.

“За” ухвалення відповідної постанови проголосували 222 народних депутати із 446, зареєстрованих в сесійній залі (для створення комісії необхідно 150 голосів народних депутатів).

Згідно з рішенням ВР, Комісія надаватиме українському суспільству достовірну інформацію щодо розслідування функціонування газотранспортної системи України та забезпечення газом споживачів та здійснюватиме парламентський контроль та реагування для термінового поновлення постачання газу споживачам України та забезпечення поновлення транзиту газу до Європи.

Головою комісії є народний депутат від фракції Партії регіонів Інна Богословська, а її заступником - депутат від фракції БЮТ Олександр Гудима. До ТСК увійшли 11 народних депутатів. Комісія діятиме впродовж двох місяців і оприлюднить свій попередній звіт на пленарному засіданні 6 лютого.

Від “Аратти”: утворення ТСК - це все, чим сьогодні відзначилися народні обранці у підсумку дискусії про ситуацію на газовому ринку держави.

При чому, зазначимо, нардепи навіть й не намагалися вислухати інформацію уряду, поставивши виступ прем'єра Юлії Тимошенко аж на завершення.

Очевидно, що така позиція спікера Володимира Литвина прямо пов'язана із його новорічним відвідуванням Москви та публічними розшаркування перед кремлівським керівництвом обіцянками реанімації ТОВ "Газотранспортний консорціум".

Отже, на сьогодні можна казати про наявність у парламенті проросійського лоббі у складі ПР, КПУ та Блоку Литвина, яке аж ніяк не збирається відстоювати інтереси українських виборців.

Цікаво, що ж пообіцяли Литвину за здачу державного суверенітету? Посаду президента маріонеткової квазідержави?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.