Гра у дурника. Замість відновлення транзиту в Кремлі запустили брехунця

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 13.01.2009 15:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6477

НАК “Нафтогаз” заявляє про те, що “Газпром” продовжує провокувати неспроможність країни щодо транзиту газу.

Про це повідомив голова прес-служби "Нафтогаз України" Валентин Землянський.

Він пояснив, що заява "Газпрому" про те, що Україна відмовляється транспортувати газ до Європи, не відповідає дійсності.

"Забезпечення напрямку, яким Україні пропонують прокачувати російський газ в балканські країни, є технологічно складним, оскільки потребує перенаправляти потоки газу", - пояснив він.

Землянський розповів, що Росія подає газ на станцію "Суджа", з якої технологічно складно передавати газ на станцію "Писарівка" для подальшого його транспортування до балканських країн.

"Для оптимальної передачі газу до балканських країн необхідно, щоб газ подавався на газопровід на станції "Орловка", - повідомив Землянський.

За словами Землянського, не відповідає дійсності і повідомлення "Газпрому" про нібито недопущення офіційних російських спостерігачів на українські газовимірювальні станції.

Сьогодні заступник голови правління ВАТ "Газпром" Олександр Медвєдєв заявив у Брюсселі, що Україна не допустила російських спостерігачів на свої газовимірювальні станції (ГВС). "Україна блокувала транзит російського газу до Європи", - додав він. Медвєдєв повідомив, що українська сторона не відкрила магістральний газопровід для надходження транзитного газу, у зв'язку з чим у російської компанії немає фізичної можливості для постачань газу європейським споживачам. Україна також проінформувала "Газпром" про те, що ГТС країни в даний час орієнтована на подачу газу внутрішнім споживачам.

Медвєдєв підкреслив, що дії України суперечать раніше досягнутим домовленостям про відновлення транзиту, і "Газпром" повідомив своїх європейських партнерів про виниклі складнощі з відновленням транзиту.

За матеріалами інформагенцій



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.