Під прикриттям “транзиту”, Кремль хотів позбавити газу 4 області

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 13.01.2009 18:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6478

Голова правління НАК “Нафтогаз України ”заявляє, що “Газпром” підготував чергову перевірку українській газотранспортній системі. Без газу б залишилися одесити, донеччани, луганчани й дніпропетровці.

Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції.

За словами Олега Дубини, «Газпром» подав заявку на поставку близько 76 млн. кубометрів газу через газовимірювальну станцію «Суджа», з яких 12 млн. кубометрів Україна мала направити до Молдови, а решту - в напрямку ГВС «Орлівка» і далі до країн Балканського півострова і Туреччини.

Голова правління НАК «Нафтогаз України» підкреслив, що якщо б Україна виконала цю пропозицію «Газпрому», то без газу в Україні залишилися б Донецька, Одеська, Луганська і частково Дніпропетровська області.

«Сьогодні виконати пропозиції Газпрому газотранспортна система України не в змозі», - сказав він та додав, що Україна в свою чергу пропонувала цей же об’єм газу подати через ГВС «Писарівка» та «Валуйки». «Ми готові цей об’єм протранспортувати на Молдову та «Орлівку», - підкреслив Олег Дубина. За його словами, ця пропозиція не знайшла підтримки в «Газпромі».

Він нагадав, що «газотранспортна система України працює як єдине ціле» і після того, як Російська Федерація припинила транзит російського газу до Європи.

«Прохання, яке було зроблено, направлено не на те, щоб відновити поставки газу до Європи, а для того, щоб продовжити нагнітання, яке є сьогодні в пресі», - наголосив Олег Дубина.

Замість післямови. Як бачимо, газова війна набуває із кожним днем реального змісту. Тепер вже очевидно, що предметом агресії є, в першу чергу, ми, українці. Разом із нами - удари завдаються по молдованам, болгарам, грекам, сербам і решті народів, включаючи слов'янські, які російська брехлива пропаганда називає не інакше, як "братськими".

Втім, ми переконані, що нині у цю пропагандистську локшину можуть повірити хіба що самі її творці.

Характерно, що для напрямку цього удару росіяни обрали українські регіони, де в них було найбільше симпатиків і які є електоральним полем їхньої маріонеточної партєйки - Партії регіонів. І ми вдячні за це кремлівським стратегам: бо ще пару таких витівок - і гопника Януковича, разом із класовоблизькими комуністами, можна буде сміливо зараховувати у тусовку політичного смітника.

Як і ілюзії щодо братів із Кремля та Луб'янки.

Незрозуміло тільки одне: скільки ж ще провокацій потрібно, щоб урвався терпець в нас, українців та європейців? Чи не варто нам вже дати адекватну відповідь сучасним хазарам? Як це було споконвічно на нашій святій землі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.