Увага! Насувається епідемія

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 13.01.2009 19:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6479

Міністерство охорони здоров’я України очікує активізації епідемічного процесу в період з 19 по 25 січня у великих містах України.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров'я України.

Як повідомляється, на другому тижні року в усіх 10 підконтрольних містах Українського центру грипу та гострих респіраторних інфекцій (УЦГ) показники захворюваності на грип та ГРЗ знаходилися на сезонному, звичайному для цієї пори року рівні.

Також, в цілому, у всіх містах показник захворюваності зріс на 9,8%.

У всіх містах рівень захворюваності був істотно нижчий від епідемічного порогу, але на наступному тижні в Україні очікується активізація епідемічного процесу грипу та ГРІ.

Основними причинами епідемії медики називають закінчення шкільних канікул і святкових днів. До групи десяти підконтрольних міст УЦГ входять Дніпропетровськ, Вінниця, Донецьк, Запоріжжя, Київ, Львів, Одеса та Сімферополь, Харків та Чернівці.

У свою чергу, в зв'язку із загрозою можливого спалаху захворювань МОЗ рекомендує населенню повноцінно харчуватися, приймати вітаміни, загартовуватися і частіше провітрювати приміщення, вживати препарати цілеспрямованої стимулюючої дії для зміцнення імунітету.

23 грудня 2008 року повідомлялося, що в Києві зростає кількість хворих на грип.

Раніше повідомлялося, що медики очікують епідемію грипу в Україні в січні, повідомляє директор Центру грипу Міністерства охорони здоров'я України Аркадій Фролов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.