Росіяни мріють про халяву

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 13.01.2009 21:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6480

Через припинення газопостачання до Західної Європи російський монополіст “Газпром” щодня зазнає велетенських збитків. У Москві мріють, що включать цю суму в міжнародний позов до України.

120 мільйонів доларів – такою є приблизна сума збитків «Газпрому» через припинення транзиту газу територією України. Про це повідомляють російські ЗМІ. В інтерв’ю «Німецькій хвилі» президент Російської газової спілки, заступник спікера Держдуми Росії Валерій Язєв зазначив, що збитки, які «Газпром» зазнав через припинення транзиту газу, можуть бути включені в позов до України, який концерн висуне найближчим часом.

«Гадаю, що в майбутньому почнуться судові процеси. Просто нині про це ніхто не говорить. Претензії надходитимуть з боку компаній, що недоотримали газ. А «Газпром» їх переадресовуватиме «Нафтогазу України», який зірвав транзит. Це те, що нас чекає завтра», - зазначив Язєв.

Щодо відновленого, а потім знову зупиненого газопостачання, чиновник переконаний, що Україна не відкрила лінійний кран на вході до своєї трубопроводної системи:

«З цього можна зробити висновок, що трубопровідна система спустошена. Вважаю, що українці газ відкачали».

Валерій Язєв упевнений, що газ, який залишався в трубопровідній системі України після припинення транзиту, де-юра вважається російським. І за нього «Газпром» також судитиметься, попереджає Язєв.

Від “Аратти”: Очевидно, що московські політики настільки забрехалися, що самі починають плутати, де реальність, а де хворобливі фантазії.

Наразі тільки частина росіян, яка позбавлена можливості отримати альтернативну інформацію, вірить у те, що російський газ перекрила Україна. Та й у Москві, сам Путін публічно підтвердив, хто саме перекрив газ.

Отже, всі позови, а вони обов'язково будуть, країни ЄС адресуватимуть до "Газпрому".

І Україна, якщо не подасть до міжнародного арбітражу у Стокгольмі - буде просто найдурніша у світі. Бо нахабство і правовий нігілізм мають завжди бути покараними. Тим більше, що підстав програти цей процес просто не існує.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.