Тимошенко назвала прізвища тих, хто зірвав газові переговори

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 14.01.2009 15:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6484

Як і не важко було здогадатися, друзі Москви із когорти дітей Кучми мають депутатську недоторканність та парламентські місця у списку Партії регіонів. Звісно, друзі далеко не безкорисні, як на свою кишеню.

Переговори із забезпечення України природним газом за ціною 235 доларів за тисячу кубометрів (починаючи з 2 жовтня 2008 року, коли був підписаний Меморандум між прем’єр-міністрами України та Росії) проходили успішно, але були зірвані намаганнями українських політиків зберегти РосУкрЕнерго, як тіньового і корупційного посередника між двома країнами.

Про це Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила на прес-конференції.

«Можу сказати, що всі переговори, які проводились між двома прем’єр-міністрами, а потім між НАК «Нафтогаз» і «Газпромом», руйнувалися тими політичними силами в Україні, які отримали і планують отримувати корупційний зиск від роботи «РосУкрЕнерго», - підкреслила Юлія Тимошенко.

Прем’єр-міністр нагадала, що компанія «РосУкрЕнерго» представлена в Україні такими людьми, як Дмитро Фірташ та двома народними депутатами від Партії Регіонів – Юрієм Бойком та Сергієм Льовочкіним. «Це ті люди, які і забезпечили розвал переговорного процесу між Україною і Росією», - заявила Глава Уряду.

Крім того, Юлія Тимошенко зазначила, що переговорний процес на завершальному етапі зруйнували і деякі владні інституції. «Поки корупційні інтереси будуть впливати на відносини двох держав, в тому числі і з українського боку, дуже важко буде укладати нормальні контракти і домовлятися про стратегічні угоди без кримінальних, корупційних посередників», - зазначила Прем’єр-міністр.

Замість післямови. Дуже дивно чути від перших осіб держави, що високопосадові корупціонери, які буквально поставили на вуха не тільки Україну, а й Європу, опинилися над Законом. Складається таке враження, що в Україні СБУ, ГПУ діють, разом із кримінальними законами виключно щодо прошарку маленького українця. А стілець у парламентській залі - індульгенція від відповідальності за будь-що.

Складається враження, що державні органи, які мають захищати інтереси нас, громадян - вірно служать купці пройдисвітів, які просто знущаються із власного народу.

Ми вже не звертаємося до чиновницької гнилої влади, бо то все одно, що у порожнечу. Ми звертаємося до мільйонів таких самих як ми, безправних громадян своєї країни: чи не настав час покласти край цим витівкам обранців?

Не знаємо, як вам, а нам просто обридло мовчки дивитися на оті пихаті рила.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.