Курс гривні - це також продукт Стельмаха та подєльніков-регіоналів

Автор/джерело -  © УНІАН-Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 14.01.2009 16:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6485

Фракція БЮТ ініціює ухвалення законопроекту про внесення змін у процедуру призначення і звільнення голови Національного банку України.

Про це повідомила прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко сьогодні на прес-конференції в Кабінеті Міністрів. (Голову НБУ призначають і звільняють за поданням Президента).

«Ми ініціюємо цього тижня слухання цього питання (про політику Нацбанку щодо рефінансування банків і девальвації гривні) у Верховній Раді й ініціюватимемо зміни до закону про Національний банк, який дасть право відсторонити керівництво та віддати управління Раді Національного банку для того, щоб здійснювати всі необхідні кроки», - сказала Тимошенко.

Прем`єр-міністр укотре наголосила, що політика Національного банку щодо рефінансування банків і девальвації національної валюти є неприпустимою.

Тимошенко повідомила, що обговорювала питання відсторонення керівництва Нацбанку з Президентом України Віктором Ющенком вже нового, 2009-го, року.

«Я хотіла б, щоб це питання знову було перенесене в публічну площину, і щоб його було обговорено у Верховній Раді. Але, на жаль, враховуючи, що «Родовід-банк» і «Надра-банк», які на корупційній основі користуються грошима Національного банку, сьогодні мають належність до Партії регіонів, а Партія регіонів не хотіла, щоб питання щодо кредитно-грошової політики Нацбанку, а саме обмінного курсу, вартості кредитних ресурсів, слухалося в парламенті, тому що хочуть покривати своїх і не хочуть виносити це питання на загальне публічне обговорення», - сказала глава уряду.

Від “Аратти”: ми переконані, що вакханалія із девальвацією національної валюти - є складовою економічної війни, яку веде Москва проти народу України. Адже ціна на газ є базовою, тобто - ціноутворюючою і від неї залежить ціна кожного товару та послуги, і, врешті, національної валюти.

Те, що Росія перекрила постачання газу - не може пройти без наслідків для економіки України, а відтак, для кожного із нас. Бо без енергії - зупиняються підприємства, бюджет недораховується мільярдних надходжень, врешті, ми, маленькі українці, втрачаємо роботу та можливість заробити собі на фізіологічне виживання.

От до чого настирливо штовхають нас Кремль та його українські друзі із чиновницького криміналітету.

При тому, що ті, кому ми платимо за те, щоб нічого подібного не траплялося в принципі, беруть і зарплатню, і хабарі від злочинців - нічого при тому не роблячи.

Робіть висновки!


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.