Звинувачуючи уряд - Янукович, як і належить проФФесору, примітивно бреше

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 14.01.2009 16:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6486

Пан Янукович лукавить, коли намагається звалити на нинішній уряд проблеми з газозабезпеченням України.

Про це заявив народний депутат Юрій Гримчак.

«Адже він прекрасно знає, що саме його Кабінет міністрів підписував угоду про поступовий перехід до світових цін і саме його уряд узгоджував такий підхід, коли щорічно газ для України мав дорожчати приблизно на 30 відсотків, - додав політик. - Але ж треба говорити про інший бік питання: погоджуючись на 30-відсоткове подорожчання газу для України щороку, уряд Януковича залишав незмінною ставку ціни за його транзит територією нашої держави, що, фактично, було грабунком НАК «Нафтогаз України».

«Розумію, все це здійснювалося в інтересах компанії «РосУкрЕнерго» та її доньки «Укргазенерго». Але ж ми не маємо морального права робити державу заручницею інтересів двох приватних бізнесових структур, керованих із-за меж нашої держави, - наголосив Юрій Гримчак. - Я не знаю таких прецедентів у світі, коли б державні інтереси віддавалися на відкуп структурі, що безпосередньо зазіхає на державну власність України і її стратегічні об‘єкти, – РАТ «Газпром» - та компанії з сумнівною репутацією «РосУкрЕнерго», до контролю над якою приписують міжнародного кримінального авторитета Семена Могілевича».

Народний депутат також зауважив: «Так само я не розумію позицію Росії, яка нині намагається прямі міждержавні стосунки у питаннях постачання енергоносіїв підмінити абсолютно непрозорими й незрозумілими для усього цивілізованого світу схемами. Це може свідчити про одне: офіційний Кремль прагне поширити свій вплив на Україну за рахунок так званих «кримінальних важелів».

«Саме тому сьогодні ми маємо ставити питання не стільки про причини нашого міждержавного конфлікту з приводу природного газу, як з приводу неадекватних дій уряду Януковича, який поставив це питання у залежність від позиції однієї комерційної структури», - наголосив Юрій Гримчак.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.