Тимошенко розкрила задум Кремля у газовій війні

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 16.01.2009 03:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6496

Кремль показав справжнє обличчя Росії. Повністю припинивши подачу газу в українські газогони, Москва сподівалася, що у люті морози 40% населення України залишиться без тепла. Це ті регіони, в яких проросійські політики мають найбільшу підтримку.

Про це глава уряду Юлія Тимошенко повідомила під час наради з губернаторами та мерами обласних центрів.

Прем’єр-міністр України високо оцінює роботу фахівців НАК „Нафтогаз України”, які забезпечили газопостачання східної частини країни після припинення Росією транзиту природного газу.

Юлія Тимошенко зазначила, що внаслідок припинення Росією транспортування газу територією України з 6 на 7 січня 40% країни могло б залишитися без теплопостачання.

Проте, за словами прем’єр-міністра, «технічні фахівці НАК „Нафтогаз України” зробили справжні чудеса», забезпечивши реверсний потік подачі газу в східні регіони.

„Завдяки роботі технічних фахівців НАК „Нафтогазу” всі потоки були переплановані, повернуті в іншому напрямку”, - наголосила Юлія Тимошенко.

Вона додала, що „це той випадок, коли Захід і Схід єдині”, оскільки саме із західних регіонів, де знаходяться газосховища, газ був направлений на Схід України.

„Це непросто було зробити. Це абсолютно нові технічні рішення для газотранспортної системи України, але зроблені вони були за лічені години, філігранно, і кожен день ми тримаємо досить високо планку технічного забезпечення газом України”, - підкреслила прем’єр-міністр.

Замість післямови. Те, що кремлівські чекісти, перетинаючи постачання газу в Україну переслідували далеко не гумані цілі - було очевидно із самого початку. Із самого початку було зрозуміло, що розрахунок був не тільки на наесення економічного удару, провокування техногенних катастроф, а й масових безладів.

Адже, у разі, якби цей план вдалося реалізувати, доведені до відчаю люди розпочали б трощити усе, і в першу чергу - державні органи влади. І одразу ж, можна не мати сумнівів, на легендарний ленінський броньовичк скочив би гопник Янукович. Можливо, б це й було б поштовхом до громадянської війни, яку вже не перший рік провокують в Україні сексоти Луб'янки.

На щастя, не сталося, як гадалося. Але кожен із нас, громадян України, має із того, що сталося, зробити висновок і чітко визначити, звідки його родині загрожує смертельна небезпека.

І визначивши її - просто прибрати на смітник усіх, так званих, друзів народу. Ми це вже зробили один раз - маємо зробити і вдруге, а може - і більше разів, аж поки не наведемо лад у нашій спільній оселі. Бо Україна в нас - одна і ми усі - її діти. І нас, доки є наш дім - Бог береже, проте й ми не маємо сидіти, склавши руки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.