Космольончики за в’їзд у столицю братимуть гроші. Дихати повітрям - поки безкоштовно

Автор/джерело -  © УНІАН-Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 22.01.2009 17:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6533

Київська міська рада затвердила введення збору з транзитного транспорту на в`їздах у Київ.

За це рішення проголосували 99 з 118 депутатів Київради, присутніх у залі.

У рішенні «Про затвердження комплексу заходів, спрямованих на вдосконалення організації дорожнього руху та поліпшення екологічного стану в м. Києві», наголошується, що комунальне підприємство «Київдорсервіс» визначене як єдиний оператор зі стягнення компенсаційного збору з відповідних органів, організацій і громадян на покриття витрат, пов`язаних з використанням міської інфраструктури на всіх основних в`їздах до Києва, і комплексу заходів, спрямованих на вдосконалення дорожнього руху та поліпшення стану довкілля у столиці.

Депутати доручили Київській міській державній адміністрації визначити джерела фінансування затвердженого комплексу заходів, серед яких, зокрема, будівництво автотранспортних терміналів, встановлення спеціального устаткування на в`їздах у місто, налагодження співпраці з реґіональною митницею та інше. Також міськадміністрація має визначити розмір компенсаційного збору.

Рішення набирає чинності з дня його офіційної публікації.

За попередньою інформацією, на будівництво всіх необхідних терміналів необхідно буде від 2 до 3 років і тому стягнення збору можна буде запровадити не раніше 2011 року.

Від “Аратти”: взагалі, у нормальних державах, аби зменшити забруднення повітря у містах: міські транзитні магістралі запускають під землю у тунелі; міжміський транзитний транспорт - пускають по об'їздних кольцевих трасах, які збудовані так, щоб вихлопні гази не шкодили місту.

Про кільцеву трасу навколо Києва - тільки плентали язиками та піарилися відомі нам особи. Проте, наразі, щось не помітно проривів та трудових досягнень у реалізації цього епохального проекту.

Всі транзитні внутрішньоміські магістралі - виключно на поверхні, аби кияни і гості столиці виробляли імунітет на випадок хімічної війни, напевно. Про проекти зведення транзитних тунелів - поки не чутно. Проте, натомість, під землею активно розбудовуються всілякі "квадрати" та інші тогівельні ряди.

Як бачимо, рішення космольончиків наочно засвідчило: ніхто нічого - а ні тунелів, а ні кільцевих доріг - будувати не збирається. Натомість колектив клептоманів винайшов спосіб нового дерибану: закопати гроші громади у термінали, а потім брати ще й у транзитних водіїв, аби ми, кияни, дихали брудом, а чиновницькі автопарки поповнювалися новими ексклюзивними дуповозами.

І навіщо нам така влада? Може дешевше позбутися оцих клоунів?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.