Суд заборонив НБУ давати гроші фірташам, а гарант нагородив його орденом

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 22.01.2009 17:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6534

Окружний Адміністративний суд Києва призупинив рішення НБУ про перерахування 3 млрд. грн. банку “Надра”.

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко повідомила на брифінгу, що Кабінет Міністрів звернувся до суду щодо дій НБУ, який ухвалив незаконне рішення про рефінансування банку «Надра».

Юлія Тимошенко також повідомила, що окружний Адміністративний суд Києва виніс ухвалу про забезпечення позову Уряду України щодо призупинення, до розгляду справи по суті, перерахування Національним банком 3 млрд. грн. для банку «Надра».

Юлія Тимошенко зазначила, що рішення Національного банку України про виділення 3 млрд. грн. комерційному банку «Надра» є незаконним. Вона вважає, що сьогодні ці кошти мають бути спрямовані на підтримку вітчизняної економіки.

«Тому пан Фірташ разом зі своїми високоповажними покровителями трохи відпочине перед тим, як отримувати такі величезні державні гроші, які призначені на підтримку країни у кризовій ситуації, а не на підтримку ділків, які позбавилися газового бізнесу», - підкреслила глава Уряду.

А тим часом Президент України Віктор Ющенко нагородив Фірташа високою державною нагородою.

Глава держави нагородив главу ради директорів компанії «Груп ДФ» Дмитра Фірташа орденом «За заслуги» III ступеня з нагоди Дня Соборності.

Сам Фірташ, як повідомляється, церемонію нагородження проігнорував.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.