Космічне гартування. Космольончики до холодних батарей додають відсутність води

Автор/джерело -  © УНІАН-Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 23.01.2009 15:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6537

З 27 січня киян очікує нова програма у школі виживання під егідою Черновецького: оскільки люті морози проминули, тепер може зникнути вода у кранах. Бо космічна команда шанувальників халяви активно накопичує борги.

Акціонерна компанія "Київенерго" офіційним листом попередила керівництво ВАТ АК "Київводоконал" про припинення електропостачання з 10.00 27 січня.

Про це повідомила у прес-служба АК "Київенерго".

Компанія окремо зазначила, що згідно з п.7.15 "Правил користування електричною енергією", після одержання повідомлення про відключення споживач зобов’язаний ужити комплекс заходів, спрямованих на запобігання травматизму, загибелі тварин, пошкодженню обладнання, негативним екологічним та іншим наслідкам.

"У відносинах із “Київводоканалом” ми переходимо від "дружніх діалогів" до конкретних дій. Якщо з боку керівництва “Київводоканалу” не буде вжито заходів щодо стовідсоткового погашення заборгованості за спожиту електрику, то ми почнемо обмежувати подачу електричної енергії підприємству вже з 10.00 27 січня", - заявив комерційний директор АК "Київенерго" Сергій Чех, коментуючи ситуацію.

За даними “Київенерго”, борг ВАТ "АК "Київводоканалу" на кінець 2008 року становив 412, 392 млн. грн. За перші тижні нового року компанією спожито електроенергії на загальну суму 19 млн. грн., при цьому сплачено лише 1 млн. грн., що становить 5%.

В “Київенерго” також повідомили, що про свої наміри обмежити ВАТ "АК "Київводоканал" компанія в офіційний спосіб поінформувала Київську міську державну адміністрацію та інші керівні та контролюючі органи міста та держави.

В прес-службі компанії також зазначили, що через неповну сплату за придбану в ДП "Енергоринок" електроенергію Національна комісія регулювання електроенергетики України застосувала до "Київенерго" фінансові санкції, відповідно до яких компанія, починаючи з 24 грудня 2008 року, втратила 9,9 млн. грн.

"Неповні розрахунки можуть у подальшому привести до зменшення лімітів електроенергії для столиці. Як наслідок, можливі масові обмеження та відключення споживачів міста, в тому числі і тих, які своєчасно та у повному обсязі сплачують за спожиту електричну енергію. Тому “Київенерго” не має можливості дарувати електроенергію тим, хто систематично не хоче або неспроможний вирішувати питання зі сплатою заборгованостей", - підкреслив Чех.

АК "Київенерго" закликає всіх боржників вжити термінових заходів зі сплати заборгованостей за електроспоживання. “Ігнорування платіжної дисципліни призведе до крайніх, але цілком законних методів з боку “Київенерго” – обмеження електропостачання боржникам”, - попередили енергетики.

В компанії підкреслили, що законодавчі акти України вимагають від енергетичних компаній, зокрема АК "Київенерго", обмежувати постачання електричної енергії боржникам. Відповідальність за наслідки покладається на господарюючий суб’єкт, який допустив виникнення заборгованості.

Від “Аратти”: Ми вже неодноразово писали, що КМДА не вважає за необхідне розраховуватися за спожитий газ і борг космольончиків ось-ось сягне першого мільярду. Саме із цієї причини комуністичне благо у наших оселях, у вигляді централізованого опалення та гарячого водопостачання, - працювало виключно умовно. Хоча ми з вами сплачуємо за так звану послугу щомісяця абсолютно не умовні гроші сімейного бюджету.

Тепер, при тому, що ми слухняно сплачуємо за не менш умовну послугу централізованого водопостачання, космольончики мають намір зробити її повністю віртуальною.

В чому ж причина? А причина - проста й примітивна: епідемія космічної клептоманії, яка вразила слуг народу місцевого пошибу. Бо скільки б ми не платили - все однаково, чорна діра чиновницької братії усе поглине.

Традиційно, навішавши нам локшини про дорогий газ чи війну у секторі Газа або відлигу в Антарктиді, які спричинили небувале зростання собівартості так званих комунальних послуг.

І скільки ми оте будемо мовчки спостерегати? Чи Київ - це не наш дім і ми тут гостюємо у космольончиків? Якщо це не так, то варто, не чекаючи, поки просурмять політикани, вже збиратися у ініціативні групи та наполягати, щонайменше, на недовірі такій владі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.