Урядові інвестиції у видобуток газу, позитивно вплинуть на українську економіку

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 23.01.2009 19:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6543

Плани уряду виділити зі стабілізаційного фонду півмільярда гривень на збільшення видобутку газу на Чорноморському шельфі можуть стати початком цілковитого задоволення потреб держави в цьому паливі.

Про це в інтерв’ю «DW» заявив президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.

Підготовка до початку промислового видобутку газу на Чорноморському шельфі забере не менш як рік-півтора, зазначив Володимир Лановий. Він вважає інвестиції у цей проект досить ризикованими, але виправданими з огляду на перспективи позбутися залежності від газового імпорту: «Потенційні запаси дуже великі і достатні для забезпечення всіх внутрішніх потреб і навіть, можливо, й експорту. Внутрішній газ має бути дорожчим, щоби прийшли інвестиції і були прибутки по цих інвестиціях».

За умов ощадливого видобутку, Україні вистачить власного газу на 20-30 років, впевнений Лановий. Він порадив не відмовлятися від газового експорту, а лише скоротити його до мінімуму. Економіст позитивно оцінив активність нинішнього уряду щодо запровадження програм енергозбереження, заміни газу вугіллям і мазутом та використання відновлювальних джерел енергії. Наступним кроком, на його думку, має стати реорганізація державних монополій в галузі енергетики.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.