ГПУ знову розслідує загибель Чорновола. Журналістів просять помовчати

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 25.01.2009 20:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6545

Прес-служба ГПУ повноважно заявила, що інформація, озвучена нардепами Кендзьором і Стойком є предметом розслідування.

Наводимо повний текст заяви прес-служби ГПУ:

Заява прес-служби Генеральної прокуратури України

На прес-конференції 23 січня 2009 року народні депутати України Ярослав Кендзьор та Іван Стойко повідомили засобам масової інформації, що їм стало відомо про насильницьку смерть лідера «Народного Руху» В’ячеслава Чорновола та його водія Євгена Павлова після зіткнення з вантажівкою 25 березня 1999 року.

Прес-служба Генеральної прокуратури України уповноважена заявити, що ця інформація вже певний час є предметом розслідування у кримінальній справі.

У зв’язку з цим ми звертаємося до журналістів, політиків та державних діячів з проханням утриматися від розповсюдження та коментарів даної інформації, оскільки це може зашкодити встановленню істини у справі.

За результатами перевірки вказаного факту шляхом слідчих дій прес-служба Генеральної прокуратури обов’язково поінформує ЗМІ та громадськість.”

Замість післямови. Власне кажучи, подібна заява правоохоронного органу просто шокує.

Бо, відповідно до чинного законодавства, у разі ДТП із тяжкими наслідками обов'язково порушується кримінальна справа та відбуваються процесуальні дії, передбачені КПК України. Зокрема, здійснюється комплексна судово-медична експертиза, яка має встановити причину загибелі людей, а також час, коли наступила смерть. Окремо підкреслюємо, що судмедексперт, який здійснює зазначену експертизу несе персональну відповідальність за її відповідність реальним подіям, а за фальсиффікацію експертного висновку - наступає кримінальна відповідальність.

Саме тому ми шоковані тим, що за час, який минув із дня трагедії, ми вже наочно побачили: зазначену справу просто і тупо фальсифікували. І тепер дуже важко докопатися до істини.

Важко, але не неможливо, як на те сподіваються замовники і виконавці цього вбивства. Бо занадто багато співробітників правоохоронних органів було задіяно у забезпечені фальсифікації. Всі призвища є в наявності у кримінальній справі. Отже, немає жодних причин не встановити мотиви, виконавців, замовників і підбурювачів цього зухвалого злочину.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.