Прем’єр Тимошенко побачила кінець кризи

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 26.01.2009 15:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6550

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що згідно з позитивними прогнозами експертів щодо стабілізації на світовому фінансовому ринку, криза піде на спад у другому півріччі цього року.

Про це вона заявила під час наради з головами облдержадміністрацій з питань підтримки будівельної галузі.

«Експерти, які сьогодні вивчають світову кризу, сподіваються на те, що криза у другому півріччі цього року піде на спад, і буде все ж таки відроджуватися нормальне кредитування, буде відроджуватися нормальна робота галузей, і ми також на це сподіваємося», - відзначила Тимошенко. За її словами, вже зараз існують позитивні сигнали щодо стабілізації на світових фондових ринках.

Окрім того, глава уряду повідомила, що сьогодні в Україні вже спостерігається зупинення спаду виробництва в окремих галузях, що в свою чергу, може призводити до певного зростання. Також, за словами Прем’єр-міністра, «банківська система України тримається і тримається стабільно», і досі в країні не збанкрутував жоден банк.

Водночас Тимошенко зазначила, що у середньостроковій перспективі, за умови стабілізації курсу долара на валютному ринку України, а також здешевленні нафти на світових ринках та зниженні цін на будівельні матеріали, є сподівання на позитивні зрушення у вітчизняній економіці, і зокрема будівельній галузі.

Прем’єр-міністр наголосила, що на сьогодні необхідно побудувати грамотний план виходу з кризи: «Робота перед нами колосальна, нестандартна, вона ніколи не робилася ні Україною, ні світом. Вона потребує серйозних інтелектуальних вливань».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.