Льоня Космос - улюбленим бабусям: вхід на цвинтар тільки за гроші

Автор/джерело -  © УНІАН-Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 27.01.2009 15:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6560

Голова Київської міської державної адміністрації, Київській міський голова Леонід Черновецький підписав розпорядження, згідно з яким у Києві введено платний вхід на міські кладовища.

Про це повідомив сьогодні журналістам заступник голови КМДА Віталій Журавський, коментуючи інформацію про дзвінки від киян, які заявляють, що від них вимагали гроші за вхід на кладовище.

«Встановили платний вхід. Я можу фіксувати це», - сказав Журавський. Він сказав, що зараз не може назвати точну ціну за вхід на цвинтарі. «Там по різних кладовищах різна ціна. Але ціна встановлена», - сказав Журавський.

На уточнююче запитання, керуючись чим введено плату за вхід адміністраціями кладовищ, і чи це є це розпорядженням мерії, яке вже підписав Київський міський голова, Журавський відповів: «Так».

Від “Аратти”: як бачимо, апетити космольончиків зростають щохвилини. Тепер цвинтарна "поляна" буде приносити клептоманам-чиновникам регулярну чималу копієчку на нові й нові дуповози та тури по екзотичним країнам.

Окремо зазначимо, що введення платного входу на цвинтарі - це справжній показник космічної демагогії, бо найчастіше туди приходять люди похилого віку, або ті хто не може заплатити за догляд могили близьких. Тобто не багаті кияни.

Ми можемо навіть сміливо назвати "аргументи" мера: мовляв, на Заході, зокрема у Європі - вхід на кладовища платний. І це дійсно так. Але, хіба можна порівнювати статки європейця і українця? Зрештою, ми всі сплачуємо місцеві податки. В тому числі - й на утримання цвинтарів. Відтак, у нас виникла потреба, аби мер публічно прозвітував, куди саме зникають наші гроші?

Було б ще непогано почути, який економічний ефект від дерибану столичної землі. Адже, ми, як кияни жодним чином не відчуваємо ніяких благ від продажу того, що нам, а не Космосу, належить по-праву.

Натомість, ми чітко відчуваємо, як по наших кишенях нишпорять чужі рученятка. "Шаловливі рученятка" космольончиків.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.