Президент високо оцінив заслуги Хорошковського - тепер він керуватиме в СБУ

Автор/джерело -  © УНІАН-Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 28.01.2009 14:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6567

Першим документом Хорошковський підписався за Фірташа.

Президент України Віктор Ющенко своїм указом № 42/2009 призначив Валерія Хорошковського першим заступником голови Служби безпеки України.

Текст указу розміщено на офіційному сайті глави держави.

Іншим своїм указом № 41/2009 Ющенко вніс зміни до указу Президента України від 23 травня 2005 року №841 «Про кількість заступників голови Служби безпеки України» (зі змінами, внесеними указами від 26 липня 2006 року №647, від 15 листопада 2006 року №968, від 16 квітня 2007 року №305, від 12 травня 2007 року №398, від 20 червня 2007 року №543, від 24 жовтня 2007 року №1006 та від 16 листопада 2007 року №1115). У документі слова «одного першого заступника та шістьох заступників» змінено словами «двох перших заступників та п`ятьох заступників».

Сьогодні ж, на засіданні Кабінету Міністрів з посади Глави Державної митної служби України було звільнено Валерія Хорошковського. Новим керівником Державної митної служби призначено Макаренка Анатолія Вікторовича.

Голосування міністрів було одностайним.

У Службі безпеки України позитивно оцінюють рішення Президента України Віктора Ющенка про призначення Валерія Хорошковського заступником голови СБУ.

Як повідомила прес-служба СБУ з посиланням на слова тимчасово виконуючого обов’язки голови СБУ Валентина Наливайченка, «рішення Президента про призначення Хорошковського заступником голови СБУ кардинально посилює боротьбу з корупцією і контрабандою, що є пріоритетом у діяльності СБУ».

Крім того, у прес-службі зазначили, що таке кадрове рішення сприятиме мінімізації наслідків світової економічної кризи в Україні.

За даними прес-служби, на новій посаді Хорошковський відповідатиме за організацію роботи СБУ щодо захисту економічної безпеки держави і боротьбу з легалізацією брудних коштів.

До призначення Хорошковського цей напрямок роботи курував Олег Скляр.

Водночас, Служба безпеки України направила офіційне застереження до Енергетичної регіональної митниці України з вимогою не допустити будь-яких незаконних дій стосовно обсягів газу, які знаходяться під митним контролем та заявлені у митному режимі як «транзит».

СБ України наголошує, що під час будь-яких операцій стосовно цих обсягів газу в обов’язковому порядку мають бути присутніми співробітники спеціального підрозділу СБУ з боротьби із корупцією та організованою злочинністю для недопущення дій, що завдають шкоди національним інтересам держави.

Очевидно, що в даному випадку мовиться про газ, який нібито належав РУЕ, і який, відповідно до заяв прем'єра Юлії Тимошенко, був проданий Газпромом Нафтогазу.

За версією, яка була озвучена інформагенціями, Газпром продав ці обсяги газу, що зберегаються у ПГС України за борги РУЕ, оскільки має там контрольний пакет акцій. Натомість в РУЕ продовжують стверджувати, що зазначений газ є їхньою власністю.

"Цей газ належить РосУкрЕнерго. Є періодична декларація в режимі заявленого транзиту, де Нафтогаз бере на себе зобов'язання виступити транзитером цього газу і доставити його на західний кордон України", - заявив Хорошковський в інтерв'ю УП.

"Тому змінити статус цього газу можна, якщо РосУкрЕнерго як власник відмовиться від нього або продасть його. Сьогодні, коли вже заявлений режим транзиту, ці дії повинні бути погоджені з митною службою", - відзначив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.