Куди зникають гроші столичної громади? Метробудівцям вже платять півзарплати

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 28.01.2009 15:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6569

Працівників Київметробуду перевели на чотиригодинний робочий день і платять всього половину зарплати.

Про це розповів прес-секретар підприємства Валентин Кейбіс.

"Міський бюджет та Київський метрополітен винні Метробуду 200 млн гривень. Ці гроші не виплачуються. У результаті чого ми змушені вже другий місяць працювати всього по пів дня і отримуємо відповідно - усього половину зарплати", - поскаржився Кейбіс

Через цю ж причину підприємство не може закінчити будівництво нових станцій метрополітену. Більшу частину робіт вже завершено, щоб довести все до ладу, необхідно ще 8 млн грн.

На даний момент на станціях проводяться підтримуючі роботи. "Якщо будівництво кинути, то відновити потім буде складніше. Можливо затоплення або розкрадання", - говорить Кейбіс. Підтримка роботи теж проводяться в борг. Згодом Метробуду ще доведеться розраховуватися з підрядниками за борги.

Раніше повідомлялося, що столична влада має намір заморозити будівництво практично усіх нових транспортних проектів, старт яких було заплановано на 2009 рік.

Від “Аратти”: ми лише нагадаємо, що до появи обраного за гречку космічного мера, столичний бюджет завжди був профіцитний і грошей повністю вистачало на забезпечення потреб громади.

Із приходом талановитого банкіра і мультимільйонера - міска казна спорожніла на очах громадян, як із розтанула земельна власність громади.

Ми переконані, що відповідь на питання: куди поділися наші гроші можуть дати виключно правоохоронці. Поки ще не пізно.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.