Топ-100 компаній, які переживуть XXI століття

Автор/джерело -  © “ЛIГАБiзнесIнформ”



Дата публiкацiї - 30.01.2009 14:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6578

Компанія “Innovest Strategic Value Advisors” оприлюднила рейтинг Топ-100 компаній, які, на думку аналітиків, можуть пропрацювати наступні 100 років.

"Innovest Strategic Value Advisors" оцінювала роботу провідних гравців світового ринку за чотирьма показниками: "стратегічне управління" (strategic governance), "людський ресурс" (human capital), "робоча обстановка" (environment) і "капітал учасників" (stakeholder capital).

Цікаво, що в список "найнадійніших" не увійшли такі кити IT-індустрії як "Apple", "Microsoft" і "Google".

Як повідомляє "Forbes", компанії, приведені в Топ-100, не визначаються за мірою надійності, а просто розставлені в алфавітному порядку. У кожній з чотирьох категорій номінантам присуджувався бал від 1 до 10. Цікавий факт, що багато які з цих компаній вже існують близько 100 років.

У списку найбільш надійних компаній приведені такі відомі імена як "Air France-KLM", "Coca Cola Company", "Dell", "Hewlett-Packard Company", "Intel", "L'Oreal", "Mitsubishi Heavy Industries Limited", "Nike", "Procter & Gamble", "Walt Disney" та ін.

При цьому аналітики не внесли до списку компанію "Apple" у звязку з проблемами з керівництвом. Як відомо, Стів Джобс відійшов від управління "Apple" на півроку внаслідок поганого здоров'я. При цьому, у разі його смерті, виникне невизначеність, оскільки спадкоємність в компанії не встановлено.

"Microsoft" не увійшла до списку через проблеми з Європейською комісією, а також низкою інших соціальних ризиків. Також останні причини підвели компанію "Google", у якої виникає багато юридичних питань у відносинах з користувачами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.