Мер Києва роздає земельні ділянки на набережній Дніпра

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 10.08.2006 13:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=658

На Дніпровській набережній замість приватного сектору і парку побудують житло і розважальні центри. Київська міськдержадміністрація виділила 128 га землі на Позняках під масштабну забудову.

Проте з урахуванням намивання землі загальна площа ділянки складе близько 140 га. Новий мікрорайон, як повідомляє газета "Дело", розташується уздовж Дніпровської набережної на ділянці від проспекту Бажана до вулиці Здолбунівська. Згідно з генеральним планом розвитку Києва, велика частина планованих новобудов - житлові будинки. Крім того, тут з`являться шість спорткомплексів, два офісних і п`ять торгово-розважальних центри, три паркінги, готелі, аквапарк, океанаріум, яхт-клуб, цирк.

Фахівці інститутів "Київпроект" і "Київгенплан" назвали фірми, які одержали в цьому місці земельні ділянки в довгострокову оренду. Найбільший орендар - компанія "Академ-клуб", що одержала 44 га. "Планується вкласти близько $500 млн., проект розрахований на 10-12 років", - говорить заступник генерального директора "Академ-клубу" Віталій Семенюк.

Близько 2,62 га одержала релігійна організація "Посольство Боже", яку очолює проповідник Санждей Аделаджа. Вона має намір спорудити тут духовний центр. За словами Андрія Куксенка, адміністратора церкви, це буде будівля загальною площею 30 тис. кв. м із залом для глядачів на 10 тис. місць. За його словами, забудовником буде Українська релігійна община, а запланований обсяг інвестицій - $24 млн. "В центрі різні християнські конфесії зможуть проводити богослужіння, оскільки зараз ми змушені тулитися на орендованій території легкоатлетичного манежу", - говорить Куксенко.

Ще 6,5 га на 25 років орендувала громадська організація "Міжнародний творчий центр Яна Табачника". Цією ділянкою раніше цікавилася прокуратура Подільського району Києва. Вона порушила кримінальну справу за фактом незаконної передачі посадовцями Київського річкового порту земельної ділянки під будівництво елітного клубу "Честь имею". Зараз справа розглядається в Арбітражному суді Києва. Незважаючи на це, початок будівництва запланований на кінець року. У самому центрі відмовилися назвати передбачувані інвестиції і деталі проекту, пославшись на те, що такою інформацією володіє лише Табачник. "Це питання до Табачника, а він зараз на канікулах", - сказала співробітниця, що не побажала назватися.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.