Космічні розводи. Замість погашення боргів, космольончики створили комісію

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 30.01.2009 19:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6584

Київська міська державна адміністрація створила комісію, яка має порахувати борг за різницю в тарифах перед “Київенерго” та “Київводоканалом”.

Про це повідомив сьогодні під час колегії КМДА перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

За його словами, КМДА заборгувала "Київенерго" 400 млн. грн різниці в тарифах, і 56 млн. грн "Київводоканалу".

"Юридично у нас наступила відповідальність за 2007-2008 рр. Ось ця сума і буде порахована", - наголосив Голубченко.

У свою чергу, голова правління "Київенерго" Едуард Соколовський заявив про 1 млрд. 400 млн. грн боргу КМДА перед цією компанією. "Борг КМДА перед нами – 1 млрд 400 млн. грн, з них – 550 млн. грн – за 2008 р. З 14 листопада ані копійки грошей нам не перераховано", - наголосив Е.Соколовський.

Він також повідомив, що за позовами "Київенерго" до КМДА про стягнення боргів призначено слухання за 2 справами, ще 5 справ перебувають на розгляді.

Генеральний директор "Київводоканалу" Ярослав Філатов зазначив, що борг КМДА перед його компанією через різницю в тарифах склав 237 млн грн, з них сплачено лише 26 млн грн.

Перший заступник голови КМДА Голубченко заявив, що він забороняє "Київенерго" відключати електро- і теплопостачання за борги, які виникли у зв'язку з недофінансуванням з боку головного фінансового управління КМДА. За його словами, до 2 лютого головне фінуправління КМДА має надати "Київенерго" гарантійого листа з термінами погашення заборгованості за електроенергію.

Голубченко, за його словами, звернувся до прокуратури Києва з проханням провести службове розслідування і з'ясувати, чи мав право голова правління "Київенерго" відключати від електро- і теплопостачання соціальні об'єкти.

"Треба розібратись, чи може так вчиняти керівник", - наголосив Голубченко.

Від “Аратти”: цікаво, а що робити киянам, поки великі керівники місцевого пошибу плутатимуть у трьох соснах? Адже, в кінцевому рахунку, є очевидні речі:

- населення практично не має боргів перед суб'єктами, які надають комунальні послуги;

- КМДА тупо не бажає погашати різницю у тарифах, кожного разу вишукуючи якість формальні зачіпки;

- від діяльності КМДА, яка не бажає платити енергетикам гроші, потерпають ті, хто не має жодних боргів, тобто добросовісні громадяни;

- якість так званих комунальних послуг, які надаються населенню, зокрема тепло- водопостачання явно не відповідає тій вартості, яку громадяни сплачують, оскільки прихватизатори-власники не переймаються модернізацією об'єктів, а лише "косять халявну поляну".

Виходячи із цього, ми взагалі переконані, що вже давно варто відмовитися від комунальних залишків комунізму, як від джерела халявного збагачення осіб, наближених до влади, та постійного ризику та пограбування більшості населення. Тобто, ми переконані, що у разі розблокування владою заборони на персональне опалення та гаряче водозабезпечення, проблем боргів за енергоресурси фактично не буде. Як і не буде шаленних витрат імпортованого газу. До того ж у імітацію ремонту комунікацій не будуть закопуватися мільйони суспільних коштів.

Проте. влада, у особі Кабміну, чомусь вперто відстоює виключно інтереси олігархів, удаючи активне піклування за народне щастя.

Невже Юлія Володимірівна також вважає нас, громадян, патологічними ідіотами?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.