Уряд врятував “Артек”

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 31.01.2009 19:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6590

Уряд сьогодні на позачерговому засіданні ухвалив Постанову, якою перевів Міжнародний дитячий центр “Артек” з балансу Державного управління справами на баланс уряду.

Про це повідомила прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко на брифінгу за підсумками засідання уряду.

«Ми маємо повернути «Артеку» славу світової дитячої здравниці», - підкреслила Юлія Тимошенко.

За її словами, Уряд своєю Постановою виділив із Резервного Фонду Кабінету Міністрів 35 млн. грн. на здійснення невідкладних заходів щодо капітального ремонту МДЦ «Артек».

За словами Тимошенко, восени, взимку і весною МДЦ «Артек» завантажений не на 100%. Водночас Юлія Тимошенко зазначила, що на базі «Артеку» створені прекрасні умови для тренування – є басейн, спортивні майданчики та все необхідне обладнання.

Тому уряд окремою Постановою надав Міжнародному дитячому центру «Артек» статус бази олімпійської та паралімпійської підготовки.

При цьому, за її словами, уряд врахував вимоги законодавства про те, що на території табору можуть перебувати підлітки віком до 16 років. Глава Уряду запевнила, що ця норма також поширюватиметься на спортсменів, які в «Артеці» проходитимуть підготовку до олімпійських ігор.

Юлія Тимошенко повідомила, що прийняття такого рішення дозволить спрямувати на фінансування «Артеку» додаткові кошти Державного бюджету України, які виділяються на фінансування підготовки спортсменів до олімпійських та паралімпійських ігор.

«Я розумію, що через всю цю бурхливу діяльність, яку веде Секретаріат Президента, не вистачає часу опікуватися «Артеком», і тому з сьогоднішнього дня ним опікуватиметься Уряд, і ми ніколи не допустимо такого занепаду «Артеку», який був допущений за роки, поки він перебував на балансі ДУС», - заявила Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.