Краіна всевладдя чиновника. Українцям, насправді, загрожує не криза, а тотальна корупція

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 2.02.2009 11:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6595

Іноземні інвестори починають залишати Україну. Причиною є не лише економічна криза, але й вкрай високий рівень корумпованості українських чиновників.

Від початку фінансової кризи лише ізраїльські компанії втратили на українському ринку близько півмільярда доларів. Це змусило багатьох з них відмовитися від діяльності в Україні.

Зокрема про таке рішення оголосив Ханан Мор, власник однойменної групи інвестиційних компаній, назвавши основною причиною свого відходу тотальну корупцію української владної системи: «Криза не вдарила по нашій діяльності в Україні так, як це зробила тамтешня корупція. Тому ми припиняємо усі ділові ініціативи в цій країні», - сказав Мор в інтерв’ю газеті «Calcalist» і закликав усіх західних інвесторів наслідувати його приклад.

Незалежні економічні оглядачі зазначають, що доки зростання української економіки приносило високі дивіденди, закордонні інвестори заплющували очі на корумпованість місцевих чиновників різних рівнів. Сьогодні ж за умов кризи капіталовкладники шукають максимальної прозорості інвестиційних схем, сумніваючись у тому, що українська влада зможе це забезпечити.

Від “Аратти”: згадайте, за що ми стояли на Майдані? Хтось за гроші, але переважна більшість - стояли за краще життя, без отого розбещеного мотлоху, який засідає у чиновних кабінетах. І кандидат у Президенти Віктор Ющенко публічно обіцяв, що наведе порядок.

І навів, привівши до влади спочатку "любих друзів", а потім, вже й повернув на місце найодіозніших кучманоїдів.

Принагідно, ми публічно запитуємо у Президента Ющенка, який клявся що його руки ніколи не крали ( проте нічого не казав про те. чи ці рученятка брали), про його дивну мовчанку щодо свого родича, якого упіймали на хабарі у особливо великих розмірах. Як там просувається кримінальне розслідування, Вікторе Андрійовичу? Ми, виборці, поки що чекаємо вашого звіту, разом із прокурорським. Але запевняємо: чекати ми будемо не безкінечно.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.