Що спільного між Єхануровим і Черновецьким? У них катастрофічно і завжди не вистачає грошей

Автор/джерело -  © УНІАН-Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 2.02.2009 12:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6596

Вчора не було грошей розрахуватися за електрику. Тепер немає грошей для українських миротворців, хоча ООН платить кошти за миротвочу місію.

Президент України Віктор Ющенко не підтримав пропозицію міністра оборони Юрія Єханурова щодо виведення українських миротворчих контингентів із Косово та Ліберії.

Про це УНІАН повідомило джерело у Секретаріаті Президента.

За інформацією співрозмовника агентства, минулого тижня Єхануров направив на ім’я Ющенка листа з пропозицією вивести українські миротворчі контингенти із Косово та Ліберії у зв’язку із відсутністю коштів для їхнього всебічного забезпечення та виконання завдань.

За розрахунками Міноборони, матеріально-фінансових ресурсів для утримання 1-го окремого спеціального батальйону (національна складова спільного українсько-польського миротворчого батальйону УкрПолбат) у Косово та 56-го окремого вертолітного загону Збройних сил України у Ліберії вистачить максимум на один-два місяці.

Натомість, за словами співрозмовника УНІАН, Президент категорично відкинув ідею згортання миротворчих місій України та висловив сподівання, що найближчим часом до бюджету будуть внесені зміни, і миротворча діяльність держави буде профінансована.

За даними Міноборони, у 2009 році для забезпечення участі у міжнародних миротворчих операціях у воєнному бюджеті передбачено 74,613 млн. грн. ООН також компенсує Україні близько 100 млн. грн. на витрати для участі у миротворчій діяльності – це ті кошти, що фактично заробляє 56-й окремий вертолітний загін ЗСУ у Ліберії. Але близько половини з цих коштів Україна витрачає на утримання миротворчого контингенту в Косово.

Як пояснили у Міноборони, таке фінансове навантаження та катастрофічне недофінансування діяльності Збройних сил України і стали причинами ініціювання з боку військового керівництва держави щодо припинення участі у деяких миротворчих операціях.

Довідка. 56-й окремий вертолітний загін ЗС України чисельністю 300 осіб виконує завдання у складі Місії ООН у Ліберії. Основними завданнями контингентом є перевезення персоналу Місії та високоповажних осіб, перевезення вантажів, медичне транспортування, евакуація поранених, польоти спостереження, повітряне супроводження переміщення військ.

1-й окремий спеціальний батальйон чисельністю 180 осіб виконує завдання у складі багатонаціональних сил КФОР (Косово). Національний контингент виконує завдання як частина польсько-українського батальйону у складі багатонаціональної тактичної групи “Схід” (провідна країна – США) з контролю за пересуванням та підтримкою безпеки пересування населення, контролю за перевезенням зброї, вибухових речовин та наркотиків, супроводженням дітей до шкіл, проведення конвою з сербським населенням через зону проживання албанців.

Від “Аратти”: передовий космічний досвід столичної мерії наочно показав, що чиновникам багато грошей - ніколи не буває. Професіонали-чиновники можуть засвоїти усе, навіть профіцитний столичний бюджет, а не те що якийсь кошторис МО.

Причому, засвоєння коштів відбувається миттєво й непомітно для стороннього спостерегача.

Осбливо - якщо він сидить у ГПУ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.