Країна-клептоманія. Іллічівський порт роздеребанили

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 2.02.2009 12:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6597

Міністр транспорту і зв’язку України Йосип Вінський звертається до Президента України Віктора Ющенко, прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, Генпрокуратури та СБУ з проханням розібратися з фактом незаконного відчуження земель на території Іллічівського порту.

Про це він повідомив сьогодні під час прес-конференції.

"Я зараз пишу звернення на прем'єр-міністра, на Президента, на СБУ, на генпрокуратуру, тому що в ході заміни керівника порту факти додаткові відкрилися… які говорять, про те, що по факту Україна ледь не втратила керівництво цим портом", - заявив він.

За його словами, 20% землі на території порту належать самому порту а все інше роздано у "так звану спільну діяльність, яка нічого цьому порту не дає".

Вінський наголосив, що зношеність основних засобів порту перевищує 80%.

За його словами, не можливо зараз взяти кредит ЄБРР для розвитку Іллічівського порту. Міністр зазначив, що зміна керівництва на Іллічівському порту відбулася після того, як голова комітету Верховної Ради з боротьби з корупцією доклав міністру факти корупції та незаконного відчуження земель на території порту.

Вінский підкреслив, що перевірка Міністерства транспорту підтвердила всі звинувачення голови комітету ВР з питань боротьби з корупцією.

Довідка: Іллічівський порт є одним із найбільших в Україні: загальна площа території - 346 гектарів; дожина причальної смуги - 5,4 км; може обслуговувати судна вантажністю до 100 тис.тон; навігація триває цілий рік.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.