Завтра парламент вирішить: звільняти чи залишити Тимошенко

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 2.02.2009 15:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6599

Спікер Володимир Литвин запропонував депутатам розглянути питання щодо недовіри уряду у вівторок о 14 годині.

Про це заявив заступник лідера фракції БЮТ Андрій Кожем’якін.

За його словами, БЮТ погодився на цю пропозицію.

"Литвин пропонує завтра на 14 годину поставити (на розгляд резолюцію недовіри уряду), і ми згодні, щоб зняти це питання", - сказав Кожем’якін.

Разом з тим лідер фракції БЮТ Іван Кириленко, відповідаючи на запитання про причини згоди БЮТ на цю пропозицію, нагадав, що цю тему неодноразово піднімала опозиція.

На уточнююче запитання, чи не пов’язане це рішення намаганням урядом уникнути відповідальності за складну економічну ситуацію, він відповів:

"Ми боротимемося за те, щоб уряд не був відправлений у відставку".

При цьому Кириленко не виключив, що цього тижня БЮТ внесе певні кадрові пропозиції, однак на погоджувальній раді цього зроблено не було, оскільки фракція не вважає коректним піднімати це питання, доки не будуть вирішені більш нагальні проблеми держави.

Стосовно кандидатури на посаду голови Нацбанку Кириленко зазначив, що до тих пір, поки парламент не ухвалить зміни до закону про НБУ щодо посилення парламентського контролю за НБУ, відповідних пропозицій не вноситиметься.

Разом з тим, згідно з розкладом засідань на поточний пленарний тиждень, зміни до закону про НБУ розглядатимуться у вівторок.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.