Навколо плівок Мельниченка - черговий скандал

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.02.2009 16:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6601

Кучма, Литвин і Деркач відмовилися надавати зразки своїх голосів експертам. А Мельниченко зажадав телеефір щоб розповісти про спецоперацію російських спецслужб.

Екс-президент України Леонід Кучма, колишній голова СБУ Леонід Деркач і нинішній спікер Верховної Ради Володимир Литвин відмовилися надати європейським експертам зразки своїх голосів для порівняння їх із голосами, записаними колишнім охоронцем Миколою Мельниченком у кабінеті Кучми на плівки, які Мельниченко передав експертам у межах розслідування кримінальної справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це Мельниченко заявив сьогодні на прес-конференції у Києві.

"Кучма, Деркач і Литвин відмовилися надати зразки своїх голосів, щоб експерти могли їх порівняти", - сказав Мельниченко, відмітивши, що про це політиків просила Генеральна прокуратура України.

Водночас, відповідаючи на питання журналістів, Мельниченко виразив переконання, що найближчим часом експертиза його записів буде завершена, і Генпрокуратура зможе порушити кримінальні справи щодо розкрадання майна, фактів фальсифікації результатів президентських виборів, референдумів, підкупу депутатів колишнім керівництвом України.

Мельниченко просить телекомпанії «Інтер», «Студія 1+1» і телерадіокомпанію «Україна» надати йому ефірний час для оголошення інформації, компрометуючої колишнього Президента Леоніда Кучму і голову Верховної Ради Володимира Литвина.

«Я звертаюся до телеканалів «Інтер», ТРК «Україна», «1+1» для того, щоб я міг взяти участь в передачі, де я зможу надати дуже важливу інформацію відносно переговорів (Кучми) в Москві в серпні-вересні, на початку жовтня 2004 року», - сказав Мельниченко.

За його словами, йдеться про спецоперацію на території України за участю Федеральної служби безпеки Росії і Служби безпеки України.

«Я готовий надати в прямому ефірі ті факти, відео, аудіо, яким чином Кучма, Литвин за допомогою ФСБ Росії, СБУ, того ж (екс-голови СБУ Ігоря) Смешка, (екс-голови адміністрації Президента Віктора) Медведчука проводили одну з таємних спецоперацій на території України», - відзначив Мельниченко.

Він підкреслив, що цією операцією Литвин хотів забезпечити себе у випадку, якщо б Президентом став Віктор Ющенко.

Мельниченко вважає, що в такому ефірі повинні взяти участь Литвин, колишній голова Ради Олександр Мороз, колишній голова СБУ Олександр Турчинов, екс-голова СБУ Смешко.

В свою чергу, спікер парламенту Литвин вчергове назвав звинувачення Мельниченка дурницею.

«Це все величезна дурниця і свідчить про те, що я сплутав чиїсь плани. Все це продумані абсолютні дурниці, які проплачуються з одного центру», - сказав Литвин.

При цьому Литвин не уточнив, ким саме це все фінансується: «Коли говорять про конкретні речі, як правило, назву і імен не називають».

Крім того Литвин заперечив заяву Мельниченка про нібито те, що в Росії на нього ставили як на майбутнього кандидата в президенти України: «Я не кінь, щоб на мене ставили», - сказав Литвин.

Як повідомлялося раніше, наразі у ГПУ триває млявотекуче розслідування кримінальної справи Гонгадзе. Прокуратура поки що цнотливо відмовчується навіть про те, чи взагалі існують підозрювані в організації вбивства журналіста.

Нагадаємо, що Президент Віктор Ющенко неодноразово заявляв, що розслідування цієї справи, як і вбивства Вадима Гетьмана - справа його честі.

За матеріалами інформагенцій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.