Російські дипломати вважають Україну своєю вотчиною

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 2.02.2009 19:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6604

До Міністерства закордонних справ України був викликаний радник-посланець Посольства Росії в Україні Всеволод Лоскутов, якому була вручена нота МЗС щодо недоречних дій Генерального консула РФ в Харкові.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу прес-секретар міністерства Василь Кирилич.

Він повідомив, що Генеральний консул РФ в Харкові передав офіційну подяку Президента Росії Дмитра Медведєва громадянам областей східного регіону України за їх «абсолютно правильну позицію в питанні російсько-грузинського конфлікту».

Генконсул, передаючи подяку, удався до коментарів, абсолютно несумісних з здійсненням його представницької дипломатичної функції в країні перебування, відзначив прес-секретар МЗС.

Також Кирилич підкреслив, що подібні коментарі абсолютно несумісні з діями Генерального консула - вони суперечать Положенням Віденської конвенції про дипломатичні відносини.

Прес-секретар підкреслив, «що, на жаль, подібні випадки з боку дипломатів Російської Федерації є системою. І тому в ноті, врученій Всеволоду Лоскутову, ми застерігаємо не допускати подібних дій і висловів дипломатів РФ в Україні в майбутньому».

Від “Аратти”: Уявіть собі, що б було із російським дипломатом, якби він, наприклад, роз'їжджав по Іраку і дякував за "правильну", тобто антиамериканську позицію, місцевим терористам?

Або, наприклад, зробив те ж саме у ФРН, висловлюючи подяки учасникам проросійських акцій, спрямованих проти уряду ФРН?

Ми думаємо, що кожен розуміє, - такі дії дипломата викликали б не тільки адекватну реакцію країни у вигляді висилки за її межі, а й гучний міжнародний скандал.

В Україні, натомість - все спокійно. Російські дипломати відкрито здійснюють антикураїнську діяльність під мовчазне споглядання українських спецслужб та мляву реакцію МЗС. І це називається - проукраїнська політика?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.