Загін самооборони у Великій Димерці

Автор/джерело -  © Тетяна Мазур, “Вісті”



Дата публiкацiї - 3.02.2009 04:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6608

Поки міліція шукає народ, щоб бути з ним, а Народна самооборона вже нікого не обороняє, бо її шеф подався шукати той самий гіпотетичний народ, справжній український народ створює власні загони самозахисту.

Своєрідний загін оперативного реагування створюється у Великій Димерці на базі існуючої громадської організації «Захист», яку очолює підприємець, президент місцевого боксерського клубу Іван Міхеєв. У роботі новостворюваного загону будуть задіяні ініціативні великодимерці, підприємці, депутати селищної ради. Інспектори працюватимуть на громадських засадах (безоплатно).

Причин створення такого загону самооборони декілька. Зокрема, однією з них стало збільшення скоєних злочинів на території селища за останні кілька місяців. Нагадаємо, що восени у Великій Димерці був вчинений розбійний напад на голову селищної ради Анатолія Бочкарьова та його дружину. Але це непоодинокий випадок. У власному будинку по-звірячому вбили димерську пенсіонерку, проламавши старенькій череп. Через декілька днів зловмисники намагалися пограбувати приватний будинок. Потім вчинено бійку біля одного з магазинів, у якій постраждали дівчата-школярки. Останньою краплею було затримання «усім миром» злочинця, який заліз через вікно до чужого будинку. Стало зрозумілим, що одного дільничного інспектора, який працює у Димерці, замало, аби забезпечити правопорядок у 15-тисячному селищі.

Та є один нюанс. Оскільки більшість злочинів та правопорушень вчинено немісцевими жителями, так званими зайдами, то ініціатори створення загону оперативного реагування (і в цьому питанні їх підтримує селищна рада) пропонують провести своєрідний реєстр усіх немісцевих мешканців.

— Враження, що димерці й самі у себе в гостях, — каже Іван Міхеєв. — Адже абсолютну більшість злочинів скоюють приїжджі. Тому необхідно швидко взяти на облік усіх квартиронаймачів.

Дійсно, димерські депутати, голова селищної ради та й дільничний мають тримати ситуацію під контролем. Та людей, які винаймають житло у Димерці, знайдеться чимало. І не всі вони є потенційними порушниками закону. Тому ділити людей, які проживають у селищі на місцевих, а значить, «білих», і приїжджих – «чорних», і останніх вносити до окремого списку — списку «неблагонадійних» — якось, погодьтеся, не зовсім етично...

За словами селищного голови Анатолія Бочкарьова, виконком Великодимерської селищної ради вважає першочерговим завданням наведення громадського порядку у селищі. Тому селищна рада обіцяє всіляко сприяти у роботі новостворюваного загону і надавати матеріальну допомогу.

Зусиллями членів новостворюваного загону будуть організовані чергування на вулицях селища і в нічний час. Проводитиметься профілактична робота серед підлітків та осіб, схильних до правопорушень. Виявлятимуться «наркотичні» місця.

Керуватиме загоном «Захист» Олександр Постол, штаб очолить депутат районної ради, колишній правоохоронець Сергій Лаптєв. Селищна рада для діяльності штабу загону оперативного реагування вже виділила кімнату, у найближчих планах — встановлення телефону та забезпечення членів загону найнеобхіднішим.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.