Діти Кучми. Банковій та регіоналам наплювати на виборців: парламент знову заблоковано

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.02.2009 13:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6611

Сьогоднішнє засідання парламенту розпочалося із блокування трибуни регіоналами.

Народні депутати із фракції Партії регіонів заблокували трибуну та президію Верховної Ради, а також урядову ложу.

Вхід до президії ВР заблоковано кріслами.

Народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман повідомила журналістам, що її фракція вимагає звіту уряду у парламенті при обов’язковій участі Президента України та голів обласних рад.

Як виявилося, вчора, голова парламентської фракції Партії регіонів і, водночас, лідер партії Віктор Янукович обговорив з Президентом Віктором Ющенком ситуацію в парламенті.

Про це він сам заявив на брифінгу у Верховній Раді.

"Зустріч була короткостроковою. Президент хотів особисто від мене почути позицію, яку ми займаємо в парламенті", - сказав Янукович.

За його словами, він проінформував Ющенка про вимогу Партії регіонів заслухати в парламенті звіт Президента, уряду і голови НБУ.

Між тим, Президент Ющенко вчора ж відмовився від участі у парламентському засіданні. Як виявилося, гаранту не вистачило часу ( чи бажання) посидіти у парламентській залі, а тим більше - в чомусь звітувати.

Прес-секретар Президента Ірина Ванникова повідомила, що сьогодні у гаранта щільний графік.

Зокрема, зранку Віктор Ющенко заслухає звіт Голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Віктора Бондаря. Після того Президент проведе зустріч з Генеральним прокурором, яку планує присвятити обговоренню стану нагляду за додержанням прав громадян на звернення та особистий прийом. Також робочим графіком цього дня передбачено провести нараду з питань удосконалення державної політики у сфері захисту прав власності.

Також Глава держави проведе низку зустрічей, присвячених бюджетній політиці, а саме: стану виконання бюджету і фінансуванню спорту в цілому та олімпійської збірної України зокрема.

Щодо конституційних норм про взаємодію Президента і парламенту, Ірина Ванникова нагадала, що Віктор Ющенко виступить із щорічним Посланням до Верховної Ради України згідно із Конституцією України.

Тобто, як слід розуміти ( вірогідно, за попередньою із блокувальниками), Президет навряд чи з'явиться у парламенті аж до моменту виступу із щорічним посланням.

Отже, існує велика вірогідність, що "шоу блокування" відбуватиметься у вигляді серіалу.

Тим часом, спікер парламенту Володимир Литвин заявив, що дострокового розпуску парламенту не буде.

Він зазначив, що на сьогодні Верховна Рада працює «ще не так, як потрібно», але вона все ж працює.

Литвин наголосив, що ВР буде працювати, не зважаючи «на протидію найнятих штатних провокаторів для інсинуацій, погроз та залякування».

Спікер підкреслив, що «жодні державні служби, які включилися у протидію Верховній Раді», нічого не доб’ються, «у тому числі штатні провокатори».

«Ми не дамо остаточно принизити країну і народ для досягнення тих цілей, які заплановані. Не буде дострокового розпуску Верховної Ради України, вона відпрацює свою каденцію», - наголосив Литвин.

Наразі у засіданні парламенту оголошено перерву: лідери фракцій намагаються розлокувати роботу пленарного засідання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.