Чого прагнуть регіонали. Дестабілізація, хаос, а де логіка?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.02.2009 15:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6615

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає, що ініціатива фракції Партії регіонів про відставку уряду направлена на дестабілізацію ситуації в країні.

Про це вона заявила сьогодні на брифінгу в парламенті.

"Уряд в повному складі прийшов у парламент і готовий до слухання питання про відставку в будь-який момент", - заявила Юлія Тимошенко.

Водночас прем’єр-міністр зазначила, що постановка питання про відставку уряду немає сенсу, оскільки це "політична гра": "З самого початку в постановці питання про відставку уряду не було жодного змісту. Навіть якщо буде проголосовано відставку уряду, то де-юре і де-факто уряд у відставку не йде, він за Конституцією залишається працювати як виконуючий обов’язки доки буде сформована нова коаліція і буде обраний новий склад уряду", - підкреслила Тимошенко.

"Те, що Партія регіонів заблокувала трибуну проти відставки уряду, свідчить про хаос в цій політичній силі, про відсутність логіки", - відзначила прем'єр-міністр, нагадав, що представники Партії регіонів неодноразово вимагали розглянути це питання в парламенті.

За словами прем’єра, уряд запропонував опозиції заслухати це питання в середу, однак ця пропозиція була відхилена: “Вчора лідер Партії регіонів заявив, що наполягає на тому, щоб слухати питання сьогодні. У четвер я перебуватиму у закордонному відрядженні, яке я не можу відмінити. Саме тому йде така незрозуміла і нечесна гра з боку Партії регіонів. Якщо вже ініціювали відставку уряду – то майте елементарну чоловічу і політичну мужність послухати, а не памперси тягати на такі слухання. Уряд сидить у ложі уряду і готовий до слухання питання про відставку уряду в будь-який момент”, - сказала Тимошенко.

Водночас прем'єр спростувала заяви ПР щодо становища з виконанням бюджету.

"Я можу сказати: уряд перевиконав всі доходи по податках, а також доходи по загальному фонду і ми так само рухатимемося далі. Крім того, на 22% перевиконані надходження Пенсійного фонду за січень місяць. І я хочу сказати всім політикам сьогодні, як в опозиції, так і високим політикам у владі: хай вони не дестабілізують ситуацію. Всі доходи бюджету абсолютно нормальні, тому зарплати і пенсії будуть абсолютно забезпечені", - заявила вона.

Прем’єр Тимошенко спростувала також інформацію Партії регіонів про додаткову емісію Нацбанку для перевиконання бюджету.

“Я хочу, щоб з такими питаннями зверталися до Національного банку. Уряд до Національного банку не має ніякого відношення, по Конституції заборонено втручатися у діяльність Національного банку”, - сказала Тимошенко.

Вона підтвердила, що БЮТ не розглядає питання імпічменту Президента.

"Що стосується імпічменту, то ми не розглядали це питання не на засіданні партії, не на засіданні фракції, не на засіданні коаліції", - сказала Юлія Тимошенко.

"Якщо розглядатимемо це питання - ви обов'язково про це почуєте", - пообіцяла прем'єр журналістам.

На питання, чи має намір БЮТ долати вето Президента на закон про тимчасові слідчі комісії, без ухвалення якого неможливо провести процедуру імпічменту, прем'єр заявила: "БЮТ постійно, багато років, за будь-яких президентах підтримував закон про тимчасові слідчі комісії... Саме тому ми послідовно підтримуємо цей закон".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.