Парламентський ступор. Хтось тисне на лідерів фракцій

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 3.02.2009 17:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6617

На засіданні погоджувальної ради пролунали заяви керівників фракцій про те, що “на їхні сім’ї чиниться тиск” у зв’язку з розглядом питання недовіри уряду.

Про це повідомив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко після засідання погоджувальної ради.

Він не уточнив хто, з якою метою і у який спосіб тисне на членів родин нардепів.

Запитайте про це в Ігоря Шарова або в Миколи Мартиненка, які оголосили цю інформацію", - сказав Кириленко.

За його словами лідери фракцій поки не змогли домовитись про розблокування роботи Верховної Ради і визначитися з датою розгляду питання відповідальності уряду.

За його словами, лідери фракцій продовжать консультації у спікера після 15 години вівторка.

Водночас, за словами Кириленка, НУ-НСівець Борис Тарасюк під час погоджувальної ради вніс пропозицію з розблокування роботи Верховної Ради, що передбачає проведення спеціального засідання у середу після 18:00.

"Остання пропозиція, яка пролунала, завтра півдня ми працюємо у сесійному режимі, півдня – в комітетах, після 18:00 ставимо питання про стан справ в країні з відповідальністю уряду", - сказав він.

"Ми готові робити це з прямою трансляцією телебачення, розписали регламент цього засідання, розрахованого на 4,5 години", - додав Кириленко.

Однак, за його словами, "Партія регіонів не пристає на жодну пропозицію".

"Колеги переживають, що і в середу необхідних голосів у них не буде. Вони відтягуть це питання на четвер, п’ятницю, суботу", - сказав Кириленко.

Але це, за його словами, неприйнятно для БЮТ.

"У четвер-п’ятницю запланований офіційний візит прем’єра до Німеччини, де вона буде вирішувати важливі інвестиційні питання", - сказав Кириленко.

А тим часом, заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляє про готовність своєї політичної сили обнулити список кандидатів, висунутих на вибори Верховної Ради у 2007 році від ПР, для призначення позачергових парламентських виборів.

Про це він сказав журналістам.

"Ми готові, і не 150 (мандатів скласти), а щоб 450 депутатів або тих кандидатів, які можуть бути депутатами, - вони можуть написати заяву (про відмову від депутатських мандатів), і відповідним чином ми можемо бути готові до такої процедури", - сказав Єфремов.

У той же час депутат підкреслив, що рішення про призначення позачергових виборів Верховної Ради ухвалюється Президентом, а Віктор Ющенко, на думку членів ПР, може й не призначити позачергові парламентські вибори.

Тому, за словами Єфремова, у Партії регіонів розглядають і інші варіанти переформатування більшості в Верховній Раді.

Депутат підкреслив, що мета Партії регіонів - не проведення позачергових виборів Верховної Ради, а зміна уряду.

Як повідомлялося, лідер Партії регіонів Віктор Янукович допускає розгляд на з'їзді партії можливості складення 150 народними депутатами від ПР своїх повноважень.

Юридичною підставою для призначення позачергових виборів Верховної Ради у 2007 році була неправочинність парламенту, яка виникла через складання більш як 150 депутатами від фракцій Блоку Юлії Тимошенко й блоку "Наша Україна" своїх повноважень.

Центральна виборча комісія не могла визнати обраними наступних за списком кандидатів від цих політичних сил, тому що вони "обнулили" свої виборчі списки.

За матеріалами Української правди


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.