Google впровадив сервіс для віртуальних подорожей океанським дном

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.02.2009 19:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6619

Компанія Google оголосила про впровадження нового проекту Google Ocean, який є тривимірною картою дна світового океану, повідомляє AFP.

За допомогою нового сервісу користувачі отримають можливість занурюватися на дно океану і вивчати підводний рельєф, а також отримувати супутню інформацію, надану провідними океанологами і морськими біологами. Крім того, користувачі зможуть детальніше оглянути океанічні визначні пам'ятки - такі як підводні вулкани або місця великих корабельних катастроф.

Ще однією опцією стане можливість простежити за маршрутами переміщень представників океанської фауни, обраних для спостережень з супутника.

Представники Google відзначили, що хоча океан займає 70 відсотків поверхні Землі, він до цих пір досліджений лише в незначній мірі. У компанії сподіваються, що проект зможе стати особливим майданчиком для діалогу між користувачами Інтернету і представниками наукового співтовариства.

Проект Google Ocean стане доповненням до картографічного сервісу Google Earth, запущеного в червні 2005 року. У Google вважають новий сервіс некомерційним, проте вартість його створення не розголошується.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.