Тимошенко переконана: завтра буде чергове шоу регіоналів і не більше

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.02.2009 13:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6624

Уряд України готовий завтра звітувати перед Верховною Радою про результати своєї діяльності.

Про це прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила в середу, розпочинаючи засідання Уряду.

За її словами, розгляд зазначеного питання в парламенті розпочнеться в четвер о 10:00. «Ми готуємося бути присутніми в залі і звітувати про свою роботу. Нам є про що розповісти суспільству», - заявила Тимошенко.

При цьому прем’єр-міністр зазначила, що цей звіт продемонструє «з якого важкого стану Уряд витяг Україну». Тимошенко додала, що це буде звіт про те, яких швидких і дієвих заходів вживає Уряд для мінімізації наслідків світової фінансової кризи.

Тимошенко зазначила, що навіть у такий скрутний для України час доходи Державного бюджету і Пенсійного фонду за січень перевиконані і Уряд своєчасно розраховується за всіма зобов’язаннями: «Я б хотіла, щоб ми, як Уряд, продовжували саме таку якість роботи в цей важкий час».

Тимошенко впевнена, що завтра парламент не проголосує за відставку Уряду, оскільки, за її словами, «все, за що береться Партія Регіонів, у них не виходить».

«Щоб не було у нас ніяких хвилювань, бо питання про відставку не стоїть, воно не буде завтра в залі проголосоване», - заявила прем’єр-міністр.

Між тим, йде ативна обробка депутатських мас і, очевидно, не тільки з боку ПР, а й їхніх побратимів із СП.

Якщо ЄЦ імені Балоги однозначно голосуватиме разом із ПР, то депутатська група «За Україну!», яку очолює В'ячеслав Кириленко поки що не має єдиної позиції.

«У нас поки позиції нема, і ми будемо обговорювати питання по резолюції недовіри уряду безпосередньо перед початком його розгляду», - сказав Кириленко.

При цьому Кириленко зазначив, що депутати групи «не збираються танцювати під дудку ні БЮТ, ні Партії регіонів». «У нас є свій погляд на ситуацію, і ми будемо його висловлювати», - підкреслив він.

Немає монолітної єдності, із цього питання, і у лавах КПУ.

«Я вважаю, що треба голосувати за відставку уряду», - сказав нардеп Леонід Грач.

Водночас він зауважив, що остаточне рішення фракції КПУ буде ухвалюватись на засіданні президії партії.

«Ми будемо обговорювати цю проблему і вирішимо: або партію гробимо до кінця, не проголосувавши за відставку Тимошенко і, нічого не пояснивши людям, не відмиємо свою честь і гідність, або потрібно все ж таки переступити через обіцянки і проголосувати за відставку», - сказав він.

Немає впевненості у перемозі й у ініціаторів парламентського шоу.

На даний момент у Верховній Раді немає необхідної кількості голосів на відставку уряду Юлії Тимошенко, визнала представник Партії регіонів Олена Бондаренко, коментуючи припущення, що на зустрічі Ющенка з Януковичем обговорювалася проблема переговорів Партії регіонів з частиною комуністів, з "Єдиним центром" і частиною "Нашої України" про те, щоб вони дали голоси за відставку Кабміну.

«Поки голосів немає, але до четверга вони можуть з`явитися, - заявила вчора Бондаренко в прямому ефірі програми «Шустер live» на ТРК «Україна». - У будь-якому випадку, навіть якщо голосів до четверга не буде, перший, хто поставить питання, якби ми цього кроку не зробили, – це, напевно, Мустафа, були б ви. І сказали: чому ви не робите навіть елементарних речей? Не виносите питання про відповідальність Кабміну. Ми його виносимо. І ми намагаємося знайти голоси».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.