Умиваю руки. Президент передав, що завтра у парламенті його не буде

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.02.2009 15:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6627

Президент Віктор Ющенко відповів на запрошення парламентарів нагадуванням, що він за економіку не відповідає. Він застерегає від перетворення засідання парламенту на збіговисько політиканів.

Президент України Віктор Ющенко наполягає на своєму рішенні проголосити у сесійній залі парламенту щорічне Послання Глави держави про внутрішнє і зовнішнє становище країни.

На цьому наголосила Прес-секретар Президента Ірина Ванникова, нагадавши про два направлених Главі держави запрошення взяти участь у засіданні Верховної Ради.

«Віктор Ющенко наголошує, що відповідно до конституційних змін від 2005 року саме уряд і парламент відповідають за здійснення економічної політики у державі. Він закликає колег не перекладати відповідальність за свою політику на інші гілки влади», – сказала речник Президента.

Ванникова наголосила, що Президент вітатиме всі конструктивні кроки уряду та парламенту і готовий спільними зусиллями вирішувати складні економічні проблеми у країні, зокрема, приймати зміни до бюджету. «Віктор Ющенко вважає ключовими економічними викликами для нашої країни – удосконалення Закону про Державний бюджет та прийняття антикризового пакета законів», – сказала прес-секретар Президента.

На переконання Президента, діяльність парламенту в умовах складної соціально-економічної кризи має бути спрямована на прийняття законів, які дозволили б виправити ситуацію і зменшити негативний вплив фінансової кризи на функціонування економіки та життя громадян, відзначила прес-секретар Глави держави.

Натомість, зауважила вона, аналіз роботи Верховної Ради України VI скликання «демонструє неготовність законодавчого органу до ухвалення необхідних для країни рішень». «Це відсутність злагодженої роботи парламенту та уряду», – додала Ванникова. Так, з 85 антикризових законів, внесених на розгляд парламенту, прийнято лише 12, при цьому 3 закони повернуті Президентом України до парламенту для повторного розгляду, з 17 законопроектів, які на думку Кабінету Міністрів України, направлені на збалансування Державного бюджету України на 2009 рік, прийнято лише 2.

«Розуміючи загрозливість економічної ситуації, Віктор Ющенко готовий представити у парламенті власний проект змін до бюджету, якщо в уряді не вистачить політичної волі визнати необхідність корекції політики і внести зміни до бюджету», – наголосила Ванникова.

Вона нагадала, що Президент готовий і надалі сприяти вирішенню кризових економічних питань. Так, 5 лютого, Ющенко проведе міжрегіональну нараду у Кіровоградській області, присвячену вирішенню питань бюджетної політики. У нараді візьмуть участь голови п'яти обласних державних адміністрацій – Кіровоградської, Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської, а також лідери місцевого самоврядування з цих регіонів.

«Отже, Президент застерігає уряд і парламент від того, щоб перетворювати засідання Верховної Ради на черговий обмін звинуваченнями та політиканськими заявами», – підкреслила Ванникова.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.