Дожилися. У Європі сумніваються, чи Україна - держава

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 4.02.2009 21:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6629

Параноїдальне протистояння у владі держави породжує прогнози про самознищення української державності.

Європейські оглядачі вважають, що конференція з безпеки у Мюнхені, яка відбудеться наприкінці цього тижня, виявить, чи дійсно Росія бажає ставати на шлях конструктивної співпраці із Заходом. А деякі газети публікують висловлювання експертів про небезпечний характер протистояння в українській владі, яке не лише свідчить про самознищення, але й про некерованість держави.

Експерти також попереджають зі сторінок європейських газет – комп’ютери знищать людство.

Напередодні конференції з безпеки в Мюнхені президент Франції Ніколя Саркозі і канцлер Німеччини Анґела Меркель виступили зі спільною статтею у французькій «Монд», де закликали Росію «поважати західні норми та правила», маючи на увазі відмову від застосування сили, дотримання принципів територіальної цілісності, непорушності кордонів, взаємоповагу і рівність всередині євроатлантичного простору. Разом з тим Саркозі і Меркель висловлюють готовність обговорити у Мюнхені пропозиції російського президента Дмитра Медведєва щодо нових конфігурацій системи безпеки у світі. Лідери двох сусідніх європейських країн ведуть тут мову й про розширення НАТО, наявність критеріїв розширення і заявляють про необхідність врахування позиції Росії щодо цього.

Лондонська «Таймс» вважає, що цього разу питання безпеки обговорюватимуть в умовах, коли «Росія ослабла і Путін дивиться на Захід привітніше». Також італійська «Ла Републіка» очікує, що цієї «п’ятниці на конференції в Мюнхені стане зрозуміло, чи дійсно росіяни вирішили більше не робити обличчя лютим».

Низка європейських видань аналізує політичну та економічну ситуацію в Україні. Експерти з лондонського «Економіста» вказують на складні перипетії політичної боротьби у державі і прогнозують її загострення напередодні президентських виборів до кінця 2009-го і початку 2010 року. У спеціальному аналізі і прогнозі на 2009-10 роки фахівці з цього лондонського видання зауважують, що 2009 рік буде для України чи не найтяжчим, як у політичному, так і в економічному плані, коли спад виробництва, ймовірно, досягне 6 відсотків. А російська «Нєзавісімая ґазєта» прогнозує не лише можливе самознищення Ющенка і Тимошенко у цій гострій політичній боротьбі, а й наводить слова експерта, який зауважує, що «ситуація в Україні стала непідконтрольною владі».

Британська «Індепендент» наводить думки відомих наукових експертів про те, що «найближчим часом небіологічний розум за своїм масштабом і тонкощами буде відповідати людському. Потім останній почне відставати...Результатом стане тісне злиття видів, що створюють технології ... і ми дійдемо до того, що людський розум не зможе змагатися зі швидким технічним прогресом». Науковці вважають, як інформує «Індепендент», що вже найближчим часом комп’ютери змінять саму суть людини. А деякі з відомих фахівців, на кшталт мільярдера Білла Джоя, одного із засновників «Сан Майкросистемс», взагалі вважають, що «скриню Пандори вже відкрито... і все йде до знищення машинами біосфери Землі».

Від “Аратти”: Ми вже не звертаємося до влади, яка за визначенням, не презентує інтереси народу.

Ми звертаємося до вас, тих, хто становить нашу аудиторію. Ну скажіть, чи не набридло вам дивитися на оці від'їдені пики злодіїв, які керують нами, цілком нормальними й критичними громадянами власної країни?

А може настав час сказати наше "Досить!"?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.