Пірати отримали викуп за “Фаїну”

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.02.2009 01:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6631

Сомалійські пірати, що захопили 25 вересня 2008 року судно “Фаїна” з українським екіпажем, отримали викуп, що склав 3,2 мільйона доларів, і обіцяють звільнити судно в найближчий час. Про це повідомляє іранський телеканал PRESSTV.

За даними PRESSTV, вертоліт з Південної Африки доставив викуп у вівторок, 3 лютого. Пірати обіцяли відпустити "Фаїну" після того, як перерахують гроші і переконаються, що на них не збираються нападати військові кораблі.

На борту "Фаїни" знаходяться 33 танки Т-72, 6 установок залпового вогню, гранатомети і боєприпаси. Пірати тримають в заручниках 20 моряків: 17 українців, двох росіян і одного латиша. Капітан судна Володимир Колобков помер від гіпертонічної кризи незабаром після захоплення.

Спочатку загарбники вимагали за звільнення "Фаїни" 35 мільйонів доларів, проте в результаті переговорів необхідна сума знизилася до трьох мільйонів.

Переговори затягувалися через те, що пірати були незадоволені роботою посередників. Як раніше повідомлялося, омбудсмен Ніна Карпачева і "миротворець" Мішель Лінн Балларін зірвали досягнуті домовленості з піратами "Фаїни", заявив працівник компанії WATERLUX AG, представник судновласника, капітан Павло Драгаєв.

Врешті-решт загарбники відмовилися від їх послуг і почали спілкуватися безпосередньо з власником судна.

Судновласник, громадянин Ізраїлю Вадим Альперін, раніше опублікував прес-реліз, в якому заявив, що пірати стали "розігрувати примітивні комбінації з перманентним делегуванням повноважень парламентерів один одному, не забуваючи кожного разу істотно підвищувати суму викупу".

Зі свого боку, МЗС України поки що не має в своєму розпорядженні інформації про виплату піратам Сомалі викупу за "Фаїну", повідомив представник прес-служби відомства.

Екіпаж захопленого суховантажу




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.