Бабусям і дідусям від Космоса: ветеранів викидають на вулицю

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 5.02.2009 13:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6633

Столична влада викидає міську організацію ветеранів війни на вулицю, бо ті мають “золотий” офіс на Хрещатику.

Блок Віталія Кличка в Київраді звернувся до влади Києва із вимогою скасувати рішення Київради від 28 серпня 2008 року, яким Київській організації ветеранів війни відмовлено у продовженні оренди приміщення, в якому вони перебувають 27 років.

У Блоці Кличка заявили, що це рішення було прийнято у 65-у річницю визволення Києва. Крім того, за словами соратників Кличка, приміщення, яке знаходиться за адресою Хрещатик, 25, вже виставлено на аукціон.

"Хоча, згідно із законодавством, саме ветерани мають першочергове право викупити це приміщення без аукціону", - заявили у Блоці Кличка.

За словами опонентів Леоніда Черновецького, цим незаконним, на їхню думку, рішенням Київрада порушила статтю 20 Закону України Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту, не кажучи вже про моральний аспект цього питання, коли людей фактично зрадили за шматок золотої землі у центрі столиці.

"Такими діями мер і його команда показали своє лицемірство навіть стосовно улюблених бабусь і дідусів. Викинути на вулицю людей похилого віку, визволителів батьківщини, більшість із яких пройшли війну і дожили до 90-річного віку, стали інвалідами першої та другої груп - це верх цинізму", - заявляють депутати Блоку Кличка.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.