Шоу регіоналів із тріском провалилося. На мільйони фірташів бажаючих знайшлося мало

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.02.2009 17:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6637

Шоу зняття прем’єра Тимошенко, яке тривало у парламенті з ранку, виявилося провальним для ініціаторів. Під час дискусії від опозиції не пролунало жодної конструктивної ідеї, як виходити із кризи.

"За" Постанову про відставку Тимошенко проголосувало 203 нардепи, при чому - щонайменше, три: Плющ, Рибаков і Зв'ягільський, які, відповідно інформації, озвученій спікером Володимиром Литвиним, були відсутні у залі.

Підтримали ініціативу регіоналів: фракція ПР, КПУ (за виключенням 7 комуністів), ЄЦ+Петро Ющенко.

Після голосування Тимошенко перевіряла результати голосування.

Перед цим парламент заслухав звіт прем’єра та міністрів, заслухав виступи нардепів, представників фракцій та двох голів рад.

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає, що результати сьогоднішнього голосування у Верховній Раді свідчать про висловлювання довіри уряду.

Про це вона сказала на брифінгу в парламенті.

"Я можу тільки констатувати, що замість резолюції недовіри уряду сьогодні проголосовано резолюцію про довіру уряду", - сказала Тимошенко.

Прем'єр-міністр висловила переконання, що головною метою Партії регіонів було дестабілізувати ситуацію в країні та створити умови, за яких уряд не міг би працювати спокійно. "Я дуже добре розумію, що сьогодні крісло прем'єр-міністра ні для кого не є привабливим, тому що це дуже важка, відповідальна і невдячна робота", - зазначила вона.

Це вже друга спроба висловити недовіру уряду. Раніше в липні Партія регіонів вже ставила питання недовіри уряду, однак за це рішення проголосували лише 174 депутати.

Наступне дійство із серіалу "Відставка Тимошенко" регіонали планують на вересень, про що повідомив журналістів нардеп Василь Хара.

"Після провалу відставки Тимошенко сьогодні, ми працюватимемо в опозиції... Але я не виключаю, що вже у вересні на наступній сесії, коли ми за регламентом можемо повернутися до розгляду цього питання, воно знов буде внесено до порядку денного. Я впевнений, життя погіршуватиметься, і це примусить нас зібратися в залі, щоб ухвалити рішення щодо відставки уряду", - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.