Тупенький піар. Регіонали запланували нові шоу-лохотрони

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.02.2009 18:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6639

Народний депутат, заступник Голови Партії регіонів Сергій Льовочкин повідомив, що парламентська фракція ПР одноголосно виступає за складання депутатських мандатів для розпуску парламенту. Мандати складуть... коли потрібно буде.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам.

«Це питання розглядалося вчора, і фракція одноголосно ухвалила рішення, що у разі, коли такий крок буде необхідний для того, щоб зупинити економічне падіння і непрофесійну владу, ми на такий крок підемо», - зокрема сказав він.

Депутат-регіонал не уточнював, коли саме наступить цей момент. «Коли це буде потрібно, запевняю вас, ми це зробимо», - підкреслив він.

Відповідаючи на питання, чи може Партія регіонів запропонувати створення нового уряду і коаліції, Льовочкин сказав, що, на його думку, «новий уряд може бути створене тільки після нових парламентських виборів».

Заступник Голови Партії регіонів також повідомив, що регіонали починають збір підписів для проведення референдуму про недовіру урядові.

«Партія регіонів почне збір підписів для проведення референдуму по висловлюванню недовір'я уряду. Ми почнемо цей процес, якщо сьогодні ВР не проголосує за недовір'я уряду», - заявив він.

Депутат-регіонал також заявив, що вважає за неможливе одночасне проведення парламентських і президентських виборів. «Я особисто вважаю, що одночасно вибори проводити неможливо. Я, як практик, скажу, що одночасне проведення виборів - це просто хаос і безвладдя в країні. Парламентські і президентські вибори мають бути розведені в часі, щоб люди могли свідомо зробити свій вибір», - зокрема заявив парламентарій.

Відповідаючи на питання, коли потрібно проводити ці вибори, Сергій Льовочкин сказав: «На мій погляд, чим скоріше відбудуться і ті, і інші вибори, тим краще для країни. Оскільки зараз найбільший недолік - непрофесійна влада».

Між тим, сьогодні лідер ПР Віктор Янукович, виступаючи в парламенті, підтвердив слова Льовочкина. «Хочу сказати, що вихід з цієї ситуації один – треба змінювати і Президента, і уряд, і парламент. Повинні бути дострокові вибори – і парламентські, і президентські. А коли вони будуть – я вам скажу так: тоді, коли нас з вами люди винесуть з цього залу. Якщо ми хочемо цього дочекатись, то ми дочекаємось. А якщо не хочемо, то усі разом маємо домовитися найближчим часом». - сказав Янукович.

Замість післямови. Як бачимо, ПР переймається не проблемами подолання кризи, а рятуванням свого рейтингу, запускаючи примітивні піар-лохотрони. Як, наприклад, із мулькою про складання мандатів.

Хто їх складе добровільно? Адже добра половина нардепів у фракції мають проблеми із законом і втрата депутатської недоторканості їм нічого приємного не несе. Тому, сама обіцянка-цяцянка, як і розрекламоване раніше самопозбавлення депутаських пільг та недоторканості - лише гучне потрясіння повітря.

А ідея референдуму про довіру уряду - взагалі більше нагадує анегдот, бо по-перше, якщо такий відбудеться, то він не матиме для того ж уряду жодних правових наслідків. По-друге, він навряд чи відбудеться взагалі, бо треба виконати складну бюрократичну процедуру, розтягнуту у часі. Та й навіщо референдум перед виборами Президента?

Проте, як засіб примітивного розігріву фан-клубу пройде. Особливо, коли звітувати про хоч якість досягнення не варто. Бо таких просто немає, і жодна передвиборча обіцянка - не виконана.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.