Дістав. У СП зажадали правової оцінки Космоса

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.02.2009 15:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6642

Останні розпорядження голови КМДА Леоніда Черновецького щодо затвердження тарифів на теплову енергію та встановлення, погодження тарифів на комунальні послуги повинні бути належним чином перевірені правоохоронними органами.

Про це повідомив глава СН Віктор Балога.

Конституцією України проголошено гарантії захисту прав усіх суб'єктів права власності і господарювання, конкуренції у підприємницькій діяльності, прав споживачів (частина четверта статті 13 та частини третя та четверта статті 42). Статтею 25 Господарського кодексу України органам державної влади та органам місцевого самоврядування забороняється приймати акти або вчиняти дії, що визначають привілейоване становище суб'єктів господарювання тієї чи іншої форми власності, або ставлять у нерівне становище окремі категорії суб'єктів господарювання чи іншим способом порушують правила конкуренції.

При виданні чергових розпоряджень головою Київської міської державної адміністрації Черновецьким порушено низку вимог законів України «Про житлово-комунальні послуги», «Про місцеві державні адміністрації» та Порядок формування тарифів на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, затверджений Кабінетом Міністрів України.

Балога наголосив, що розпорядження голови Київської міської державної адміністрації не повинні призводити до погіршення умов діяльності окремих суб'єктів господарювання, а мешканці столиці не повинні страждати від непродуманих та необгрунтованих дій місцевої влади.

Тому Глава Секретаріату Президента України звернувся до Генерального прокурора України щодо перевірки законності та обґрунтованості дій голови Київської міської державної адміністрації Черновецького та надання їм правової оцінки.

"У випадку публікації даних актів в офіційних друкованих виданнях КМДА Президент України зазначені акти скасує". - наголосив Балога.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.