Фінансовий аналітик прогнозує розвал Росії

Автор/джерело -  © NEWSru



Дата публiкацiї - 6.02.2009 15:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6643

Російська держава нестабільна і може розпастися на частини.

Джим Роджерс

Таку думку висловив в інтерв'ю телебаченню Bloomberg легендарний інвестор Джим Роджерс.

Він починав як партнер Джорджа Сороса і примножив свої статки за останні роки, граючи на біржі на пониження акцій американських банків.

Відомий експерт у сфері інвестицій заявив, що він особисто не почав би вкладати капітал у Росію, бо на його думку, ця країна "нестабільна" і з великою вірогідністю може розвалитися.

"Кожного разу, коли в історії руйнувалися імперії, відгомін від цього тривав дуже і дуже довго", - заявив фінансист, маючи на увазі розпад СРСР. Втім, за його словами, така доля може споткати не тільки Росію але, й, наприклад, Україну та Казахстан.

Роджерс також сказав, що, спостерігаючи за спробами Центробанку РФ утримати валютний курс нижче за відмітку в 41 рубель за долар, на даний момент він би не поставив на російський рубель.

Один із прогнозованих сценаріїв розвалу РФ

"У мене немає оптимізму з приводу постійної стабільності в Росії", - сказав Роджерс.

Нагадаємо, в інтерв'ю Bloomberg від 27 квітня 2008 року Роджерс передбачив зростання долара, після якого вартість американської валюти до основних світових валют, зафіксована в "індексі долара", зросла на 19%.

Ще раніше Роджерс спрогнозував зліт товарних ринків і підвищення ціни нафти майже до 150 доларів за баррель. У 2006-2007 роках його прогнози, блискуче збулися, а на момент появи - виглядали маргінальними.

Зараз Джим Роджерс очолює компанію Rogers Holdings.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.