Президент Ющенко запідозрив Медвєдєва у шоуменстві

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.02.2009 19:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6646

Відповідальність перед європейськими споживачами щодо обсягів і графіків поставок газу лежить на Росії.

Президент України Віктор Ющенко наголошує: Україна виконувала, виконує і виконуватиме усі зобов'язання, які випливають із існуючих легітимних договорів і контрактів щодо питань газопостачання.

«Я хочу категорично заявити: Україна російський газ не крала. Україна в повній мірі виконала свою функцію з транзиту, яка передбачена відповідним контрактом двох суб'єктів господарювання – НАК «Нафтогаз України» та ВАТ «Газпром», – зазначив Глава держави в інтерв'ю телеканалу ICTV.

Ющенко додав, що, на його думку, це не справа Президентів країн «розказувати суб'єктам господарювання, як вони повинні жити, чи як повинні виконувати контракти».

Президент зауважив, що Російська сторона в рамках виконання цього контракту офіційно і формально не заявила жодної претензії.

«Тому все решта – це просто політика, навколо якої, очевидно, ставиться за мету дискредитувати Україну, підняти ще якийсь міжнародний скандал, влаштувати ще одне міжнародне шоу», – вважає Президент.

Ющенко підкреслив, що уся відповідальність за виконання зобов'язань перед європейськими споживачами щодо обсягів і графіків поставок газу лежить на РФ.

Окрім цього питання, Ющенко відповів на запитання щодо звільнення членів екіпажу судна «Фаїна».

Президент наголосив, що процес звільнення українських моряків відбувався надзвичайно складно, офіційні переговори було вести неможливо, оскільки централізованої державної влади як такої в Сомалі де-факто не існує.

Глава держави висловив подяку співробітниками українських спецслужб, які були безпосередньо задіяні у звільненні екіпажу судна «Фаїна».

Інтерв'ю Глави держави вийде у неділю, 8 лютого, о 18.45. на телеканалі ICTV у рамках програми «Факти тижня».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.