У Австралії створено кондиціонер на сонячних батареях

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.02.2009 03:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6649

Австралійські інженери за допомогою сонячних батарей і кондиціонера змусили спеку перетворитися на прохолодне повітря.

Австралія зараз буквально знемагає від спеки: у Дарвіні +30, у Сіднеї +25, у Аліс-Cпрінг + 39, проте навіть в таку спеку місцеві інженери продовжують створювати корисні і, що важливо, - екологічні розробки.

У Національному Університеті Австралії був розроблений кондиціонер, якому не потрібне живлення від розетки, - всю необхідну електроенергію він отримує за рахунок сонячних батарей.

За словами Майка Денніса, одного з розробників "сонячного кондиціонера", їхнє дітище в цілому схоже на звичайну тонку спліт-систему, але включається вона за рахунок фотоелектричних реакцій. Зараз в Австралії йдуть випробування новинки, після чого кондиціонери повинні з’явитися у продажу.

Денніс говорить, що для роботи їхнього кондиціонера потрібно всього дві речі: сонячне світло і тепло. І того і іншого в зимові місяці в Австралії в надлишку.

Нова розробка австралійських інженерів здатна працювати лише від одної метрової панелі, встановленої на даху або стіні будинку. "Цей кондиціонер дешевший і економічніший за звичайні аналоги, крім того його власники не повинні платити за електроенергію, необхідну для роботи пристрою", - говорить Майк Денніс.

Вночі кондиціонер також здатний працювати впродовж декількох годин за рахунок вбудованих акумуляторів, що набирають заряд в світлий час доби.

За матеріалами cybersecurity.ru


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.